perjantai 31. elokuuta 2012

Taiteen ja rakkauden tähden

Kaikkeen sitä mies voi joutua otsikossa mainituista syistä. Kuvaustilanteeseen en saanut ketään naista ja kuvahan piti ottaa - aiheena huntu ja leukaliina... tämä korvattaneen myöhemmin toisella. Toisaalta harmi kun minä niin tykkään Baldrickista!

Tämä aamu oli ihmeellinen. Ainuttakaan työajatusta ei tullut mieleen herättyäni. Pohdin sirkuspelletemppujen kehittämistä, keksinkin kaksi hauskaa. Pohdin miksei voi sanoa pelle - inhoan klovni-sanaa. Tuumailin mitä teen tänään pihalla ja metsässä.

Salaisesta puutarhastani löytyi tänään suopayrttiä, kuuden vuoden odottelun jälkeen se alkoi siis kasvaa ja aivan muuanne kuin mihin olin sen laittanut. Leikin viikatemiestä ja sirppinaista tämän päivän, aion tökkiä aitakeppejä maahan jotta villintynyt humalakasvusto voisi villiintyä vielä laajemmalle. Myöhemmin haen Ilovalmarin kanssa kanervia unijuomaa varten - sekin on alkanut kasvaa omalla tontilla!

Tänään saamme myös jääkaapin. Vanha on ollut jo yli vuoden rikki, siellä käy vain lehmän henkäys. Meidän perheessä ruoka ei ole top-ten-listalla ollut koskaan...

Eilen illalla sain vihdoin järjestettyä lukuisat lanka- ja keskeneräisten käsitöitteni korit olohuoneessa. Tänään yritän myös raivata työjutut pois keittiön pöydältä. Paljas pöytäpinta tulee olemaan kelpo näky!

Oh, ma armastan see puhkus! Vara hommikul esimene mõtte oli sirkus, ja kui ma täna töötan aias ja mida ma teen. Minu saladuses aias leidsin Saponaria Officinalis, see algas siis tõusta 6 aasta pärast! Ja eri koht milleks ma selle panin! Aga see pildi? See on muidugi minu armas Mees, kes pidi keskaeg proua esitama - minu Tütre juuksed on liiga suur see mütsi all!.....

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Ei mulla sit muuta....

tiistai 28. elokuuta 2012

Hiljaa hyvä tulee... niinhän?

Tänään rannassa kuvausreissulla, kissat taas mukana, luulivat pääsevänsa kala-apajille. Nyt sataa, kuvaukset toistaiseksi seis - joskin sadekuvia tarvitsisin. Väsyttää vain... yöllä herään keksimään jonkun unohtuneen asian, kirjoitan sen kännykkään ylös ja hälytykset päälle. Aamulla aivot käynnistyvät oitis; oliko se-ja-se kuva nyt oikein tallennettu?

Olen ommellut takkia, kohta aion villiintyä hiukan ja ommella hatun.

Kuulokoe ylihuomenna, lääkäri epäili hissukseen Menieren tautia. Saapi nähdä. Kyllähän tähän runkoon vielä yksi tauti mahtuu. En jaksa huolestua.

Võiksin olla luuletaja, või juuksur, aga ma ainult pildistan. Ja õmblen... Ja ülehomme on minu kuulmise uurimine arsti juures, õigel ma ei kuule hästi. Ta ütles et see võib-olla Meniere, aga ma ei sellest muretse nüüd. Mul on oma muusika pea sees!

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Täällä yhä

Tiivis ompelutahti jatkuu, samoin kuvaukset. Deadline on ensi viikolla, hmmm....? Ihottumat kukkivat jälleen, kävin papupensaissa ja haistelin sieniäkin (värjäyssellaisia!) ja se riitti. Hiukan taas ahdistaa, mutta näillä tiedoilla taas mennään... Sianlihakin aiheuttaa ihottumaa! Kuvassa sianlihaa syönyt maahiska.

Kuvausreissulla Lordi-kissakin luuli olevansa tarpeen, vai luuliko metsästä saatavan kalaa? Ongella sen sijaan Otto-kissa halusi syödä suoraan ongesta, koukkuineen kaikkineen. Onneksi ehdin väliin.

Pääsin siis järvelle muutama päivä sitten. Vene on tyhjennetty, huraa!

Ja vielä terveisiä Koso-tädille: se toimii!

Alati töö ja töö... Muuseum, jälle, samuti metsas. Kass tuli kaasa... Keskaegne kass!

lauantai 18. elokuuta 2012

Tee-Se-Itse-Tardis

Ilovalmari Ysivee toivoi kakuksi puhelinkoppia. No siinähän se, tohtori Whon aikakone.

Sen verran aikakone ainakin minun kohdallani toimi, että sitä väsätessä muistui mieleeni erinäiset juna-linna-auto-muumi-ja-muut-kakut joita on tullut vuosien varrella tehtyä. Tardis oli vaikea, sokerikuorrutus lörähti mutta maistuu hyvältä, ja varsinkin makealta!

Valo sünnipäeva auks tehtud Tardis-kook oli väga keeruline aga maitsev. Sinine kook on ilmselt üsna kummaline - või lapsed ei täna taha kooki enam süüa? Kuid see kook ise on nii tore, et pole mitte mure sellest!

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Hovimme virallinen kääpiö...

Tiedättehän, ainakin elokuvissa jokaisessa keskiaikaisessa hovissa on ikioma kääpiö. Niin meilläkin.

Igas õukonnas on oma enda kääbus, eks ole?

maanantai 13. elokuuta 2012

Jäniksiä ja muuta keskiaikaista....

Työnteon ohella on aivan pakko hurvitella netissä välillä. Haulla medieval rabbit/hare löytyy kaikenlaista.... ja yleensä medieval manuscript on antoisa haku.

Oikeastihan kyse on siitä, että yritän löytää aikalaiskuvituksesta vinkkejä pukujen ja asusteiden kaavoitukseen. Jänönpukuja en ole tosin tekemässä...

Perheessäkin on tapahtunut kaikenlaista. Esimerkiksi Arnen "junahattu" on mennyt rikki. Jo oli aikakin, onhan se papan ylioppilaslakki vuodelta aatamijaomena.

Olin eilen perheen kanssa kuvausreissulla kotiseutumuseolla, kameraan tarttui myös näitä vanhoja työkaluja ja -tapoja. Kaunista!

Tööd jatkuvad, eile muuseumis kaameraga. Minu pere on nii armas, kevadel saa näha meie raamatus rõõmsad pildid. Otsin ka vanad pildid raamatu jaoks (muuhulgas keskaegsete jäneste - aga miks maa peal peaks jäneste piltid otsima???), vaata siin kuidas huvitav võib olla.... Kui tuleb kurb, siis vaatan piltid ;)... kurbus on meil olnud, palju viimasta nädalatel jooksul. Aga me väljume jah!

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kyllä minä täällä olen....

Kovin on työntäyteistä edelleen. Muista tapahtumista mainittakoon: kävin moikkaamassa Sofi Oksasta kirjakaupassa eilen. Suunnittelen reissua kustantamoon. Haluaisin soutamaan ja onkimaan (missä välissä?) mutta vene on vettä tulvillaan. Kävin Mäntässä kebabilla enkä tullut kipeäksi. Söin suklaakakkua ja tulin kipeäksi. Luen hyviä kirjoja joista en seuraavana aamuna muista mitään. Suljen silmäni näen neulan ja lankaa, joskus ompelukoneen villisti tikkaavan. Suljen silmäni ja näen että kaikki järjestyy. Suljen silmäni ja näen tsunamin hyökyvän lasi-ikkunoita vasten.

Väga palju tööd, kuid siin ma olen. Elu see on elu jaoks, murede-rõõmudega... Sulen silmad ja näen kuidas saabub suur laine maja üle ja on ainult viimasel hetkel pääseme turvalisse. Enamasti sulen silmad ja näen õmblemine... Aga töö, see meeldib mulle!

perjantai 3. elokuuta 2012

Töitä....

Tässä otoksia viime päiviltä. En jaksa kirjoittaa, työskentelen kellon ympäri ja ylikin...

Päev on liiga lühike!

Vaan aina ei ole niin glamoröösiä!

Surullisen Hahmon Pipari vol.2 - muistaneeko joku mun joulupiparit?