maanantai 13. elokuuta 2012

Jäniksiä ja muuta keskiaikaista....

Työnteon ohella on aivan pakko hurvitella netissä välillä. Haulla medieval rabbit/hare löytyy kaikenlaista.... ja yleensä medieval manuscript on antoisa haku.

Oikeastihan kyse on siitä, että yritän löytää aikalaiskuvituksesta vinkkejä pukujen ja asusteiden kaavoitukseen. Jänönpukuja en ole tosin tekemässä...

Perheessäkin on tapahtunut kaikenlaista. Esimerkiksi Arnen "junahattu" on mennyt rikki. Jo oli aikakin, onhan se papan ylioppilaslakki vuodelta aatamijaomena.

Olin eilen perheen kanssa kuvausreissulla kotiseutumuseolla, kameraan tarttui myös näitä vanhoja työkaluja ja -tapoja. Kaunista!

Tööd jatkuvad, eile muuseumis kaameraga. Minu pere on nii armas, kevadel saa näha meie raamatus rõõmsad pildid. Otsin ka vanad pildid raamatu jaoks (muuhulgas keskaegsete jäneste - aga miks maa peal peaks jäneste piltid otsima???), vaata siin kuidas huvitav võib olla.... Kui tuleb kurb, siis vaatan piltid ;)... kurbus on meil olnud, palju viimasta nädalatel jooksul. Aga me väljume jah!

4 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Toihan on ihan samanlainen kuin se siun härpäke. Noinko sitä käytetäänkin??.

Ennen oli aikaa tehdä ja puuhastella, kiirettä ei ollut.

Maahiska kirjoitti...

Noinhan sitä :) Meillä tosin on sille muuta käyttöä, eipähän meillä ole tuollaista penkkiäkään - ainakaan vielä. Luulen, että kankaan/matonkutojat tarvitsevat näitä "oikeasti" loimien vetelyn yhteydessä? Me Villen kanssa tarvitaan koruhommissa kaikenlaisia vempeleitä... Toistaiseksi ovat kyllä ihan vaan kirjanlaskutelineinä olkkarissa kun kotitonttu ei ole järjestänyt niille paikkaa!

Sain muuten kasvihuoneen! Se on tänään koottu valmiiksi! Huimaa!

Koso-täti kirjoitti...

Kuule mei vintillä on tuollainen penkki, kuin tuossa kuvassa, Masakävi just tarkistamassa.
Pannaanko talteen?

Maahiska kirjoitti...

Voihanettä kuule, pistäppä penkki talteen! Noukitaan se völjyyn syksyn varrella! :)