maanantai 24. syyskuuta 2012

Yksi synttärisankari ja muuta touhuilua

Mummun Pikkumies täytti eilen kolme vuotta ja sai uuden lempparihatun Papalta. Hatut ovat tärkeä juttu vieläkin, aina on oltava päässä jotain ja tämä uusin on kuulemma merirosvohattu. Äitinsä ottama kuva tässä, Mummu kun ei hoksannut ottaa kameraansa mukaan...

Ja lauantaina oli Vanhan Keuruun Syysmarkkinat, meilläkin oli siellä ihan kivasti myyntiä. Sateesta huolimatta tunnelma pysyi peräkontissamme iloisena. Arne hoiteli Takomo Alkutulen ahjoa ja sai luonnollisesti katsojajoukon ihmettelemään... Isoveikka pyöritteli tulia ja polki ahjoa hänkin, loppuperhe oli tako- ja myyntityössä ja opetti koiralle temppuja. Kuvia en ehtinyt ottaa, paitsi tämän.

Jälleen vietetty myös tovi sienten parissa, aamulla perkasin liki 4 kiloa verihelttaseitikkiä. Olenko Martta vai yhden-henkilön-työtehoseura, mutta tuo asento on aivan paras. Tarvitsee oikeastaan liikuttaa vain vasenta kättä. Perkaamattomat ovat penkin takana jalkojen juuressa, iso kylmälaukullinen niitä olikin. Telkkarissa pyöri joku mikä lie, sen verran aivotonta puuhaa (lakit oikealle, jalat vasemmalle) että en muista.

Pihamaalta ja vähän kauempaakin olen hakenut ruusunmarjoja, jotka halkaisin, kuivatin ja linkosin tehosekoittimella siemenet veks - ne vielä hankasin pellavakankaan sisällä puhtaaksi karvoista ja niitäkin voi laittaa teehen.

Tulevana lauantaina valitaan Lintulaan uusi igumenia. Jännittää ja ilahduttaa samalla, lokakuussa pääsen siellä käymäänkin! Aikomus on viettää muutama päivä Valamossa voimia keräten ja töitä tehden.

Kibuvitsamarjad ja seened... nii ilus on loodus, mu süda tantsib :) Eile oli ka meie Väikemehe sünnipäev, kolm aastat juba! Siis on vanaema ka kolm!

2 kommenttia:

Elina K kirjoitti...

Kibuvitsamarjade puhastamine on tõeliselt tüütu tegevus ja Sa oled väga visa ning usin "töömesilane"!!

Maahiska kirjoitti...

Jah, lugesin netist hea juhise sellest - esmalt mõtlesin see ei tööta; eks see tee kõik liiga väike jahuks? Aga see toimus küll ja hästi :) Suurem töö oli seepärast tööta sõelaga...... nii aeglast!