keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kuumetta ja haaste ja yksi jännä kamera!

Palaan haasteeseen, tänään vuorossa Päivä 20: Teema “erilaiset”.

Siinäpä molemmat uudet kamerani! Diana on nyt korkattu, tutkittu perinpohjin ja muisteltu miten analoginen oikein toimiikaan. Mutta se kuvaus???

Jännittää! Sääntöjähän on kymmenen, tai oikeastaan yksi: kuvaa, älä mieti. Mene lähelle, siedä epäonnistumista ja ylläreitä. Ole nopea. Mutta ennen kaikkea haluan eroon kuvatessa ainaisesta onnistumisen pakotuksesta ja laadukkaan (?) kuvauskaluston antamasta turvallisuudentunteesta, ja haluan tehdä unia näkyviksi. Haluan sattuman osuutta. Dianallahan pitäisi tulla sumeita ja oudonvärisiä, eikös niin? Tuloksia sitten myöhemmin, kunhan lähden seikkailemaan kamerani kanssa.

Seikkailut toistaiseksi rajoittuvat petiin ja keittiöön. Olin viime yön kuumeessa ja arvatkaapa mitä. Suklaa ei sekään enää käy. Mitä jos käyn kahvillekin allergiseksi? Eilen kävin myös lääkärillä, tultuani toissapäivänä sairaalasta, ja oltuani... eikun? Mutta viimeiset puolitoista viikkoa olen ollut kuin tynnyrissä kivien kanssa, alamäkeä vierimässä kolinkolin. Kuulkaa, se alkaa jo sattua :(

Silti ihania asioita. Ihana Viritys heitti minua haasteella. Kortisonia keho pullollaan ajatukseni ei ole selkein, mutta ilon aiheet kyllä pysyvät mielessä. Katsotaanpa.

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

Sanon jo hetioitis että olkaa kiltit ja ottakaa haaste omaan pohdintaanne/blogiinne, hedelmällisintähän tämä on kun aihe vain kiehtoo eikä kukaan pakota!

1. Rakkaus. Kaikki kaikessa, joka hetki läsnä. Pienessä ja suuressa.

2. Ortodoksinen usko. Kantaa ja antaa jotain jota ei tarvitse sanoin kuvata.

3. Musiikki. Laulan, kuuntelen, päässäni soi tauotta - enkä pistä pahakseni. Ilman musiikkia...? Millaista se edes olisi?

4. Kauneus. Se läpäisee jokaisen arjen hetken kun vain antaa tilaisuuden. Ja se on jotain suurempaa kuin pelkkä sana tai ulkomuoto. Kauneuden käsite liittyy oleellisesti myös ortodoksisuuteen, enkä tarkoita tällä kimallusta.

5. Perhe. Tottakai ja joka hetki. Minulla on suuri perhe, siihen mahtuu muitakin kuin läsnäolevat ja läheisimmät. Mummuna olen oppinut iloitsemaan sydämen ilolla. Äitinä opettelen yhä olemaan.

6. Sydämen Ilo.

7. Aamukahvi hiljaisuudessa, leivinuunin edessä talousjakkaralla uunin humistessa, tai talon takaportailla auringon noustessa. Tätä vielä odotan, milloin pystyn tästä nauttimaan taas.

8. Puutarha ja yrtit - rakas oma asiani lapsuudesta lähtien, nyt toteutuva unelma.

9. Kirjat. Niitäkin joka paikassa!

10. Ihanat ihmiset. Osittaisesta erakkoudestani huolimatta (miten niin se ei edes näy?) ilahdun suuresti ihmisistä. Heidän innostaan, ajatuksistaan, kauneudesta ja luovuudesta, asioiden jakamisesta ja yhteenkuuluvuudesta.

Täna alustasin minu uue Diana kaameraga mängima - nii põnev! Ainult filmi monteerimine oli juba põnev - nii kaua aega pärast seda kui viimati filmirullaga tegelesin!

Olen ka palavikus, öö oli väga halb. Istusin elutoas zardimeloniga tekk all ja nutsin. Ei olnud jõudu isegi süüa! :(

1 kommentti:

Maria kirjoitti...

Ilahdun joka kerta kun piipahdan täällä.