sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Monia asioita

Viime yönä valvoessani mietin mitä kaikkea olen unohtanut tännekin kirjoittaa... ja nyt en muista yhtäkään niistä Tärkeistä Asioista! Elämä menee eteenpäin sykäyksittäin, koko ajan tapahtuu jotain yllättävää. Luen öisin, tällä kertaa Eeva Kilpeä ja Mirjami Hietalaa. Joskus jään pohtimaan tai murehtimaan tulevia - aivan turhaan. Mietin miten pärjään leikkauksien jälkeen. Suren etten pääse luostariin tänä kesänä. Odotan unta ja yritän pysyä iloisella mielellä, rukoilen ja yritän keskittyä kauniisiin mielikuviin. Haaveilen Ateneumista; siellä saan taas joskus istua tuntikausia aivan hiljaa. Ajatukset rientelevät pääkopassa edestakaisin, on hälinää liikaakin. Kun keskityn ja ajattelen Erästä Salaista Lempipaikkaani (Lintulassa, tsasounan rannassa oleva pieni laituri), voin kuulla miten järvi kohisee ja kirkas kesätaivas kimmahtelee sen pinnasta, kaislat ja metsä suhisevat. Jos pysyn siinä, voin rauhoittua.

Vanhin Tytär muuttaa aivan pian perheineen Keuruulle, Mummu saa pikku-ukon lähemmäs! Vävymies avaa Takomo Alkutulen pajan Keuruun pohjoispuolelle.

Olimme viikolla mäenlaskussa järven toisella puolen. Lunta oli tullut puoli metriä edelliskerrasta, mutta kyllä siitä lapsivoimin laski - aikuiset juuttuivat mäkeen.

Kardiologi soittaa minulle huomenna: sydän ei olekaan vielä ihan kunnossa. En saakaan uida.

Eilen meillä ajettiin taas rallit. Tällä kertaa se oli ihan lystikästä: vanhoja (ikivanhoja, niinkuin minä!) autoja oli hauska katsella ja kuunnella. Harraastajarallissa on mielestäni sentään jotain aitoa, rahanahneudesta vapaata riemua. Kuplat ja vanhat Saabit pärisivät ohitse, eräs piti varikkoa pihallamme kun menopeli ei jaksanutkaan kiihdyttää. Lähtö oli tuossa parin sadan metrin päässä.

Huomenna meille tulee työharjoittelija neljäksi viikoksi. Mukavaa vaihtelua.

Tulin juuri Keuruun liturgiasta, kanttorina toimi tällä kertaa itse "kuoro" eli neljä laulutaitoista papin ohjeistaessa. Muutamat hallelujat meni katolleen ja sellaista pientä säätöä pitää vielä tehdä, mutta tärkeintä on hyvä tunnelma ja harras yritys :)

Päivä 16: Mustavalkoinen omakuva

Niin ilus Pühapäev, päike paistab ja linnud laulavad - kevad! See kõlab kulunud, aga on täielikult tõsi :) Olime kirikus siin Keuruus, kooris laulsin ka. Iga kord on see lihtsam, mulle meeldib et oskan ja tean - vahel vähem, vahel parem ;)

Ei kommentteja: