torstai 26. tammikuuta 2012

Lämmintä kylmän päälle

Olen pyhittänyt nämä päivät Fair Islelle täysin, lukuunottamatta pakollisia tiskauksia ja ruuanlaittoja. Mies on tehnyt pikatilauksena hopeista sydänriipusta yläkerrassa (pika ja pika... työaikaa 6 tuntia). Ilovalmari on kipeänä, kuumetta ja pääkipua, Isoveikka potee akillesjännettään. Mutta talvi on näyttäytynyt jälleen niin kauniina. Postia hakiessa aivan huvikseni tein pyrähdyksen omenapuitten ympäri. Talloin rinkulat niiden juurelle jäniksien harmiksi.

Oma flunssa hellittää jo, sydänkin on rauhoittunut taas. Leposyke 96 ei ole kiva.

Talvi, mitä se on? Ennen sydänsairautta jopa pidin aamujen kylmyydestä. Nyt en haluaisi peiton alta pois lainkaan. On vihlovaa kulkea kylmillä (+3-+8) lattioilla, sydäntä kirjaimellisesti särkee hengittää kylmää ilmaa. Hain kaapista Äitin vanhat Uggit, aidot varmaankin koska ikää näillä on parikymmentä vuotta. Liimaa kärkeen hiukan, hieno sidonta ja tuoliin kutomaan liiman kuivumisen ajaksi. Taas kelpaa.

Muuten pidän sisällä mustia huopatöppösiäni. Aion huovuttaa itselleni mongolitöppöset kunhan kerkiän. Sitä odotellessa tuplahuopapohjaiset kirppislöytöni ovat enemmän kuin ihanat. Muu talvivarustus sisätiloissa on 2 villapaitaa, villapipo, kädenlämmittimet, villasukat, kahdet housut (joista toiset sodanaikaista hyvää villaa) ja kauluri/kaulahuivi.

Olen huomannut että puhun taas enemmän kuvin kuin sanoin. Kysykää minulta jotain, niin vastaan! Saisin kirjoitettua....

Olen jälle istunud koos see vestiga, soojad kingad jalas ja mütsi peas. Põrandal on ainult +3-+8. Enne südame haigust mulle meeldis külm, nüüd enam ei. Aga talv on nii ilus, päikesel. Poisid on ka haige, elame nagu siilid, endas pesas :)

10 kommenttia:

Liiolii kirjoitti...

Huh, onpa kylmää lattianrajassa. Enää en valita oman kämpän viileydestä! Hrrrr.... *kalikali*

Heli kirjoitti...

Kevad pole enam mägede taga!

Maahiska kirjoitti...

Ja päev on juba pikem! <3 Siin maal see märkab ilma laternapostid (?) - vara hommikul poisid läksid kooli pimedas, nüüd pole nii õnnetu.

Liiolii,meillä on ollut kylmempääkin ennen kuin ikkunat saatiin uudestaan eristettyä.... :D

Irmastiina kirjoitti...

Kyllä tuossa viileydessä varpaat jo tossuja kaippavatkin...☺

Maikki kirjoitti...

Täällä on myös kylmät lattiat, vanha talo kun on...

Saara kirjoitti...

APUA, miten kylmä! :/ Minä kylmäkinttu tulisin hulluksi! Saattaisin muuttaa jopa takan päälle asumaan.. :D

Tervehtymistä! Täälläkin vedellään lääkekuurilla. Enää muutama nappi jäljellä ja silti tuntuu, ettei tauti hellitä... :/

Koso-täti kirjoitti...

Kuvat puhuvat aina omaa kieltään, niiden mukana on ihana vaeltaa pitkin uusia maisemia ja tunnelmia.

Mie rakastan kylmiä lattioita, kävelen koko ajan paljain jaloin, kävelen avojaloin jopa lumessa.
Liekö tällä mummo iällä jotain tekemistä kun vaatteet vähenee ja yölläkin pitää ikkuna aukaista.

Mistä langasta sie tuota ihanaa liiviä teet?

Ingi kirjoitti...

Fair Islestä on tulossa todella kauniinvärinen!

Maahiska kirjoitti...

Lankana on osaksi maijaa ja osaksi... öö jotain ohutta.... Laitan myöhemmin kun ehdin penkoa tuon kasan :P Ostin Tapion lankakaupasta, violetti väri oli ainut jota ei Maijassa ollut.

Tänään olisin voinut jäädä nukkumaan iltaan saakka, ulkona senkun kiristyy. Ja lattioilla!

tiina kirjoitti...

Tervehdys Vesangan myös hieman viileähköstä tönöstä! Ihanan lohduttavaa kun me ei olla ainoat sisätiloissa kerrospukeutumista harrastavat...pipoa en ole suostu vielä laittaan päähän mutta peiton alla on paras pysyä...ja Emman huoneessa on tosi lämmintä, änkeän siis sinne lämmittelemään!
Mites, laitanko mårsbacka-pelakuita sulle pistokkaista tulemaan, on aika runsaasti noita isoja kasveja mitä meinaan trimmata...entä vaihdellaanko taimia keväämmällä, laitan kohta ekat kasvamaan :)

Paljon lämpimiä terveisiä!! :) xx