maanantai 30. tammikuuta 2012

Asiallista pukeutumista VOL 2

Viitaten Arnen pukeutumiseen sisäpakkasilla lataan nähtäväksi Miehen kotiasun. Iso harmaa villapaita kirppikseltä muinoin, nahkaessu ja rengashuppu.

Ostin itselleni kanipuvun eli angoraisen alusasun Lidlistä. Sijoitus kannatti: kaksi yötä olen voinut nukkua palelematta ja pysynyt lämpimänä siihen saakka kun on aika vaihtaa päivävaatteet (siinä touhussa tulee kylmä!). Pupuasun alla on vanha kerrasto, sekin jotain ihmemateriaalia. Mutta minulla ei ole pupulakkia (eikö töpöhäntää). Tonttulakki saa käydä. Uggit jalassa (nekin melkein valkeat) olen aika näyttävä. Oikeasti oloasuni on niin nolo että puen kiireenvilkkaa jotain halattia kostyymin ylle heti peiton alta tultuani. Ja ei, kuvaa en laita ;D

Ilovalmarin kuumeilu yhä jatkuu. Käytimme eilen korviakin lääkärissä, mutta eihän niihin näe - taas on vaikku tehnyt tepposet. Parin päivän sulattelun jäkeen pitää lähteä huuhteluun. Kuume on ollut pientä mutta viime yönä ponnahti yllättäen tosilukemiin. Taitaa tulla toinen lomaviikko lapsukaiselle.

Olen huomannut että saan rytmihäiriöitä kofeiinista ja sokerista. Kaksi kupillista kahvia menee ihan hyvin, mutta jos otan jotain herkkua sen kanssa niin vartin kuluttua alkaa jyskyttää. Kolme kupillista kahvia vähällä sokerilla tekee saman. Muutama kupillinen teetä on siinä hilkulla, ja teetä meillä kuluu pakkasilla paljon. Sairaalassa kortisonohoidon seurauksena sokerini kohosivat taivaisiin, mutta laantuivat sitten. Jäljelle jäi tämä huono sokerinsieto?

Ulkona on valtavan kaunista. Postilaatikolla käydessäni harmittelin kameran puuttumista. Ihmeellistä valkeaa lumiusvaa leijui koko maiseman yllä, aurinko sieltä kajasteli viistosti, haalean keltaisena. Haluaisin niin kovasti jaksaa ja pystyä ulkoilemaan.

Külma ilmaga peab soojalt kleidi, näiteks Mehe raudne kiiver on hea... Mul on jänese kostüüm, ilma mütsi või saba. Lidlist ostsin angoora alusrõivad. Me oleme nii stiilsed!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihmeellisiä asuja näkyy täälläkinpäin. Miehen arkipukuun ajattelin ensin kommentoida, etten villapaita ja nahkaessu ovat täysin ymmärrettävät (meillä: hitsaushanskat), mutta rengashuppua ihmettelin hetken. Vaan sitten muistin mitä kaikkea oma mies on pitänyt päässään (isopoika kulki jossain vaiheessa kissa päässä) ja suljen siten suuni. Tonttulakki muuten voisikin olla hyvä. Itsekin palelen aivan sairaasti öisin.

Mielenkiintoinen juttu tuo fysiikan herkistyminen. Sitä on liikkeellä.

Maahiska kirjoitti...

Kissa olisikin aika hyvä. Mulla on sellainen muka-sametti-tonttulakki, jossa valkoinen tekoturkisreunus - uusi pitäisi saada mutta olen kranttu. uusimmissa lakeissa on inha karhea nurjapuoli! Muukin malli kelpaisi, joskin hiippalakki pysyy yllättäen hyvin nukkuessa. Mietin juuri josko kutoisin ihan vasiten yömyssyn ja samaan sävyyn lukunutun.

Ville käyttää rengashuppua kun on niska kipeä, lihakset vahvistuu.

Irmastiina kirjoitti...

Ei sen väliä vaikka yöasusi hassulta näyttäisikin...pääasia, että tarkenet...
Pistä nyt kuvaa....☺☺

Anonyymi kirjoitti...

Voi! Yömyssy ja lukunuttu! Flanelliyöpaita brodyyreilla ja unisukat! Sitten kun on vermeet valmiina, niin julkaistaan kuvat :-)

Maahiska kirjoitti...

Yöasusteiden valikoimaa kaventaa se, että pyörin tosi paljon unissani eli pitkä mekko ei käy. Muutenhan olen aivan mummotyylinen, mutta yöasun on oltava virtaviivainen :P Toisaalta jos lämpimän kerraston päälle pukisi pitkän ja kylmän silkkimekon se luistaisi lakanalla?

Yömyssyn mallia voisi hakea viktoriaanisesta Englannista...

Koso-täti kirjoitti...

Mie siulle viluselle suosittelen patjan päälle ja miks ei peitoksikin sitä oikiasta villasta tehtyä LAMBAR peittoa. On kuule hyvä. Mie pidän sitä patjan päällä kun lonkkia oikein kolottaa, se auttaa, ja päivänokoset ovat liiankin autuaalliset kun lammaspeiton alla uinailee.
Nykyisin niitä saa jopa Hoppy Hallista, hinta siinä 85 euron tietämillä, on arvokas ,mutta hintansa väärti.

Maahiska kirjoitti...

Minäpä jo uinun lampaantaljan päällä sekä alla :) Söngyssä tarkenee mutta muualla ei :/ Haluaisin tehdä lampaantaljasta aamutakin - tai kokohaalarin :P Pilkkihaalari on myös, mutta se on kkoa XXXXXL......