keskiviikko 3. elokuuta 2011

Missäs se multakasa???Eilen illalla tuli Traktori pihaan ja siirsi mullat ja hiekat sinne minne kuuluukin eli saunan juureen sekä tuon kammottavan roskalautakasan päälle ladon kulmalle - kaikkea kun ei voitu polttaa sillä puuta on yllinkyllin pihassa vieläkin. Maisemointi on vielä kesken, mutta siihen tulee kaikenlaista nopeasti kasvavaa ellei sitten tuo vadelma valtaa tätäkin maatilkkua.

Sain eilen kuunliljoja Ystävältä (ihana päivä!) ja laitoin ne kiirenvilkkaa saunan eteen - ennen traktoria ehätin kärräämään multaa käsipelillä, malttamaton... Merkiksi miehille ja muille touhukkaille tökkäsin seuraksi minttua ja timjamia tyyliin "stop tähän!" - eivät ehkä niin tykkää noin varjoisasta paikasta, mutta siirrän ne taas muuanne kunhan saunan porras on tehty.

Jos pystyisin kävelemään tuonne yläpellolle nyt, ottaisin kuvan vanhasta pajuviljelmästä joka Tiinan toimesta on nyt kitketty hienoksi. Tuhannet kiitokset! Ensi keväänä voi sitten tiedustella jälleen pajupistokkaita ja pitkiä punontapajuja.

Astuin illalla vielä naulaan, se humahti saappaasta läpi ja puolentoista sentin verran sisään. Yö meni lukiesa ja tykyttävää jalkaa kuunnellessa. Rokotukset kuitenkin ovat kohdallaan - toissavuonna tärväsin käteni ruosteisen kanaverkon kanssa...

Kanoista puheenollen, niitä meille tulee ehkä ensi kesänä! Ja olen jopa ajatellut mehiläisiä...


Kotkasta muuten löysin uudet popot, ja katsokaapa hintaa - maksoivat loppujen lopuksi alle 15e! Ken tuntee kenkäahdistukseni (tämä rouva ostaa kenkiä itkun kanssa) niin osaa olla onnellinen puolestani. Näihin jalkoihiin kun ei voi laittaa mitä tahansa.Kotkasta tullessa kasvimaa näytti kauniilta. Oli kiva palata hiekkalaatikoille!


Kaiketi Ritariperhoisen toukka kävi popsimassa väinönputkea. Siirsin hänet toisaalle, vähemmän jännittävien putkikasvien lehdille jatkamaan kasvuaan. Kuvassa myös (ainakin) lapsille mielenkiintoinen elementti eli toukan kakka :)

Aias toimus eile palju, mulda lükati ja lilled siirati. Täna peaks jälle õue minema, muru lõigamiseks, ja ürte koguma. Kodus lõhnab salvei, piparmünt, basiilik ja pune!
Kui astusin naela eile õhtul, jalg on nüüd valus :S

6 kommenttia:

marika kirjoitti...

Te olette väga tublid ja peenramaa on imeline... boheemid peenrad:D

Oi nael jalga, ai, ai, loodetavasti paraneb ruttu!

Palju jõudu!

Maahiska kirjoitti...

Aitäh, jõudu on vaja! Meie kodu on nii boheemi et üks kutsus seda muinasjuttulossiks... ja raamatuid on igal pool - välja arvatud aiamaal... jah, peaks sinna paar raamatut viia.... :D

Anonyymi kirjoitti...

Onpas teillä ihana paikka. Selvää on, että tuollaisessa paikassa asuu maahisia. Mutta että tsasounakin vielä..!

Maahiska kirjoitti...

Traktoripoikamies ajoi muuten kulkimellaan tsasounan merkkikepin päältä, täytyy merkata uudestaan paikka ennen ensimmäisen kuopan kaivuuta.... :D Vai siirrettäiskö se sittenkin vaivihkaa toiseen kohtaan? Tsasouna tulee tuohon ensimmäisen kuvan vasempaan reunaan suunnilleen, niin että se hiukan näkyisi siinä kuvassa ehkä.

Ja minun sähkötön mökki sitten joskus vielä lisää vasemmalle, yläpellolle. Siinä olisi minulle yksi kolminaisuus sitten - mökki, kirkko ja sauna! Lapset saisivat asua päätalossa. Mies molemmissa - tietää että eukko tarvitsee omaa rauhaa aika paljon :)

Anonyymi kirjoitti...

Okei, sellaiset koordinaatit!

Mutta arvaapa kuka täällä myös on viimeksi tänään suunnitellut omaa pikku erakkomajaa (näköetäisyydelle, metsä pelottaa). Vannon että vielä rakennan sen omilla pikku kätösilläni!

Maahiska kirjoitti...

Erakkomajaan teki mieleni äskenkin, kun täällä käy meteli ja ihmispaljous yli sietokyvyn. Harkitsin jopa saunaan siirtymistä pari tuntia sitten. Mutta minulla on sentään Haave, se on jo paljon. Jos lottoaisin tekisin sen juuri tämän vuoksi................

Pidetään visioistamme kiinni! Meillä on onneksi tuota peltoa, joka eittämättä ehtii kasvaa metsäksi ennen kuin sillä on ensimäistäkään kuoppaa kaivettu minun mökkiäni varten.