lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kohti Lintulaa


Jaa mikähän aaria tässä on meneillään..? Ilovalmari paistoi iltamakkarat.

Huomenna aamulla lähdemme kirkkoon tsasounan ikonia siunauttamaan, sieltä menen katsomaan Pikku-ukkelia sekä Vanhinta Tytärtä joka puolestaan viikon kuluttua astuu armeijan saappaisiin *nyyh!* ja sieltäpä vielä lähden ystävän luo Muuratsaloon, pujahdan Päijänteeseen uiputtelemaan (luultavasti monta kertaa vielä illan aikana!) , nukun hyvin ja maanantaiaamuna suuntaamme kohti Heinävettä.

Koko päivän odotimme ukkosta joka sitten vain näyttäytyi taivaanrannassa, mutta sadetta sentään antoivat nuokin harsupilvet. Onneksi, ilma hiukan raikastui. Kävimme illalla ongella (8 hienoa lahnaa sekä pikkufisuja!) ja iltapäivällä uimassakin - mutta tuntuu että mikään järvi ei riitä viilentämään tässä helteessä. Aamulla oli peräti trooppinen ilma, kostea, vallan tuuleton ja hiostava.

Huomenna siis Päijänne, ylihuomisesta eteenpäin Koskijärvi! Jospa näillä järvillä, olenhan tänään jo lionnut sekä Keurusselässä että Pohjoisjärvessä...

Eilen illalla oli ihanaa! Näimme pitkästä aikaa ystäviä joita olimme jo kaipailleet ja nyt jälleen löysimme toisemme - kiitos internetin ihmeellisen maailman! Voi miten hauskaa oli! Ja miten suloiset lapsetkin, vanhempi tytär on Ilovalmarin ikäinen ja syntyivätkin molemmat Ekokylässä yhdessä asuessamme. Lasten yhteisleikit sujui hienosti ja pieninkin kysyi lähtiessä että tullanhaan me takaisin tänne vielä. Tuliaismansikat maistuivat taivaallisilta nekin, mansikankannat ehätin jo kuivata teeaineeksi. Toivottavasti pääsemme Pertteliin tänä kesänä... saapi nähdä millaisiin matkailusaavutuksiin tässä vielä ylletään Hämeenlinnan markkinoiden lisäksi...

Lintulan jälkeen paneudun Miehen kanssa tosissani kaksiin vihkisormuksiin, jänniä tilaustöitä. Luonnostelen toiset luostarissa, ehkä niihin imeytyy siellä jotain pyhyyttä vaikka...:) Jos suinkin jalat kestävät olen pois koneen äärestä 15.7. saakka, mutta tekstareilla saa minut kiinni. Tarkistan kännykän jokusen kerran päivässä, mutta pidän sen keljassa, en mukana.


Viime hetken värjäys appelsiinimehuss... ei vaan maitohorsmassa! Ja nyt en huuhdo raanavedellä...

Toivotan kaikille teille iloa ja rauhaa lähiviikoiksi, suotuisia ilmoja ja hyviä kalansaaliita jos niitä harrastatte :) Näkemisiin!


Homme jälle algab minu puhkus kloostris :) Olen seal 11 päeva, ilma arvutita; mobiiltelefonid ja on suletud. Loodan et saan teha jälle samad tööd: ürtide kogumist, kuivatus ja pakendamine. Ja see lillevaipa tegemine on minu puhkuse suur kõrghetk! Soovin teile ilusat juuli, ja head ilmad - sobivalt vihma ja päikest kõigile! Nägemiseni!

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upea tuo värjäyksesi. Ihanaa matkaa Sinulle.

Lissu kirjoitti...

Kunhan kotiudut taas esikaupunkiimme, tavataan Satumaassa/torilla/Vakassa. Mukavaa viikkoa.

Maria kirjoitti...

Kaikkea hyvää myös sinun heinäkuuhun Maahiska♥