perjantai 10. kesäkuuta 2011

Joskos valittaisi, miten ja mihin...

Nyt aion olla tympeä ja pohtia ääneen näitä lääkärijuttuja. Kerron muutaman tositapauksen.

Koululääkärillä lasten asioissa:
- "Mistä olet keksinyt että sinun lapsillasi on keliakia?"
- "Laitetaan viesti psykologille että ottaa mahd. pian yhteyttä" - tätä ei koskaan tapahtunut ja myöhemmin oli... noh, myöhäistä :(
- Ei tässä polvessa mitään vikaa ole, ei kannata kuvata" - saatiin kuitenkin rtg-lähete, kuvauksissa löytyikin ihan vakava vika.

Reumapolilla Jyväskylässä:
- "Kyllä tämä on fibromyalgiaa vaikkei noita kipupisteitä olekaan"
- "RTG-kuvissa ei näy muutoksia" - rtg-kuvissa näkyy selviä muutoksia!
- "Ei sellaista kuin Asperger tarvitse olla olemassakaan, kaikkihan me ollaan erilaisia"

Gynenpolilla Jyväskylässä:
- "Ei laskeumia" - vaivojen jatkuessa sain Keuruun arvauskeskuksen lainalääkäriltä lähetteen kiireellisenä laskeumaleikkaukseen
- "Minkäs ikäinen se sinun miehesi onkaan? Suosittelisin käyntiä meidän talon hyvällä seksuaaliterapeutilla kun ei mitään laskeumia eikä muuta vikaa löydy."

- "Oma"lääkäri:
- (Mies astuu ovesta sisään eikä ehdi edes istua alas lääkärin eteen) "Kun sinulla on taas näitä vaivoja, kohta on jalka kipeä ja kohta käsi kuitenkin, niin en ryhdy mihinkään tutkimuksiin ja hoitoihin tässä" - niskasta löytyi jokin viikko myöhemmin silloinen akuutti/nyt jo kroonistunut vika jota piti käyttää muutaman kerran fysioterapiassa hoidattamassa.
- käynti 1: "Täytyy sulla olla joku perussairaus kun ei akillesjänteet muutoin noin oireile" - käynti 2: "Kyllähän näitä akillesjännejuttuja on aika usein ilman mitään syytä ja kun sinua on tutkittu niin paljon niin ei tässä mitään voi enää tehdä."
- Pyydän kortisonipiikkiä tulehtuneeseen käteen ja samoin pyydän katsomaan kun kurkkuni on niin kipeä ja turvoksissa. "Kun sinä olet nyt järkyttynyt (äitin kuolemaa odotellessa) niin lepää vähän.Kyllä se siitä." Käsi hoidettiin fysiossa myöhemmin kun se tulehtui vielä enemmän ja angiina todettiin vasta 2 viikkoa tämän jälkeen kun se oli jo todella pahana.
- "Ei täällä mitään luusiltoja näy" - jopa minäkin näin ne siinä kuvassa.

Näitä on vielä enemmän, kun vain jaksaisin kirjoittaa ylös. Järjestelmällistä mitätöimistä ja ylikävelyä. Missä vika?


Nüüd en taha tõlkida, see on nii keeruline ja halb jutt... Kuidas arstid võib nii halb olla???Kuvan kuitenkin laitan ihan muista asioista: Meillä on korjattavana nyt jonkin sorttinen käyrätorvi! Aina vain hullummaksi menee!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä kuulostaa tutulle! Tosin ei omalle kohdalle niin paljoa ole (onneksi)lääkärihoitajaspesialisti-käyntejä siunaantunut mutta äidille sitten senkin edestä! Hengenvaarallista kasvainta aivoissa hoidettiin masennuksena vaikka kuinka kauan, voi kaikki ne turhat mömmöt ja sairaalareissut...nyt sitten kaikki johtuu edelleen masennuksesta tai sitten aivoleikkauksesta ja niille ei voi tehdä mitään...ja ikääkin on liikaa, ei kannata hoitaa...MURR!
Miten olet/olette tuota jaksaneetkaan...? Hohhoijaa, jaksamista tuohon savottaan ja pitkää pinnaa! :D Tiina

Maahiska kirjoitti...

Tuosta puuttuikin se "kun sulla on tää toistuva masennuskin (?) niin se aiheuttaa kans kipuja" johon mminä esitin hankalan kysymyksen jotta aiheuttaako masennus siis mun akillesjänteiden tulehdukset.

En siis aina jaksakaan. Kerran olen heittänyt lääkärin työpöydältä kaikki paperit lattialle ja karjunut. Kun minä olen tällainen masentunut ja vielä agressiivinenkin :P

MadMax kirjoitti...

Kannattaiskohan ruveta pitämään päiväkirjaa lääkärikäynneistä. Päivämäärä, kellonaika ja mitä lääkäri sanoi. Jos aikoo valittaa niin olisi hyvä olla tarkat tiedot.

Mustikkatyttö kirjoitti...

Huh, aika rankkoja lääkärikäynetejä teillä ollut...itselläkin moisista kyllä kokemusta. Tsemppiä vaan!

Löysin juuri blogisi ja se vaikuttaa
oikein kiinnostavalta ja lämminhenkiseltä! Huomasin, että sana Aspergerkin tuli esiin. Siitäkin on suvussa ja lähipiirissä paljon kokemusta ja aiheeseen on tullut perehdyttyä vuosia.

Viron kieltäkin löysin. Se tuli itsellekin tutuksi, kun aikoinaan asuin ja opiskelin Tartossa puolitoista vuotta. Kaikkea hyvää ja suloisia kesäpäiviä! :)

Maahiska kirjoitti...

Tervetuloa Mustikkatyttö :) ja hyvää kesää sinullekin!

Mustikkatyttö kirjoitti...

Kiitos Maahiska! Luin taas lisää tässä aamusella blogisi kirjoituksia ja tykkäsin tosi paljon...ihanaa avoimuutta, aitoutta ja elämänmakua! Nuo jännät harrastuksesi myös kiehtovat! :)

Maahiska kirjoitti...

Harrastuksista en tiedä - elämäntapa kun on tehdä tätä kaikkea :) :) :)