sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Tarkkaavaisuudesta ja sen puutteesta........Täällä on täti nyt ihan aargh. Ei löydä taaskaan kenkiään. Eilen kadotti lämpömittarin joka on aina samassa paikassa. Kadotan nykyään kaikenlaista, ja hetkessä.

Tähän asti olen kadottanut lähinnä kasvoja ja oppimiani asioita. Tarkkaavaisuushäiriöllä selittyy mm. kasvosokeuteni. En usein tunnista ihmisiä jotka olen vuosikausia tuntenut. Se on hyvin hankalaa näin pienessä kaupungissa. Kaikki lasten kaverit ovat mielestäni samannäköisiä, ellei joku ole erityisen pitkä tai vaikka punatukkainen. Opettelen asioita tarkalleen ja huolellisesti ja unohdan ne samantien. Jos on kaksi asiaa joista toinen on se oikea, niin en muista tunnin kuluttua kumpi se oli. Mies saa tuskastua minuun aika usein tämän vuoksi. Minulle ei kerro mitään esim. värikoodit; saako kapeaa siltaa ajaa se jonka nuoli on punainen vai musta? Sitäkin siltaa pitkin ajetaan viikottain.

Vaatteitten suhteen asia on ollut sama tähän saakka. Nyt vasta tajuan että vaatteilla "viestitään" - tai en oikeastaan tajua. Katsovatko ihmiset muka toisten vaatteita? Katsoessani peilistä katselen ohi olkani ja unohdan samantien mitä piti tehdä. Tästä syystä en mieti juurikaan mitä puen ylleni. Ennen otin kaapista sumeilematta sen mikä siellä oli. Esimerkiksi mustalaisen röijy ja hopealameiset pussihousut. Arkipäivänä, kauppaan. Nyt mietin sopiiko edes värit yhteen. Ja kaapissani on aika paljon tavallisempia vaatteita kuin ennen (ei siis enää frakkia, pussihousuja, röijyjä, mummomekkoja... korsetteja, verkkopaitoja....).

Kun alan tehdä fysioterapeutin antamia harjoituksia, unohdan pian mitä olen tekemässä vaikka pitäisi tehdä vain 3x10 jalan venytystä.

Kun täytän vaikkapa matkakorvaushakemusta Kelalle, täytän sen väärin. Ja näitä täytetään meillä usein. Kun pidän kirjaa PEF-mittauksista, täytän sen paperin väärin. Dosetista otan väärän päivän lääkkeet tai vaivalla otan iltalääkkeet aamulla, siihen vaaditaan jo taitoa.

Tämänkin vuoksi haluan opiskella ja ylläpitää eestin taitoa. Ja värjätä lankoja. joudun miettimään ja muistamaan. Tahtoo uuden pään!


Mulle meeldis uus pea.

Ei kommentteja: