sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äitienpäivä- ja sirkusäkäinen, mutta kävi myös kivalla retkellä

Melkein menee herne nenään. Ne "kadonneet" kengät oli Erään Nimeltä Mainitsemattoman Teinin jaloissa(???) kulkeneet saunalle ("Luulin että ne on mun omat" - "Mahtuiko ne muka sulle?" - "No ei...") ja kenkien puutteessa lonksuin pihamaalla Reinoissa. Sen vuoksi nuljautin nilkkani kahdesti tuossa portaiden alapäässä. Siinä on ollut remppameininki jo muutaman vuoden - siis ajatuksen tasolla. Portaiden alapäässä on typerä nousu takapihalle, siihen on tulossa (???) porras ja sellainen syvennys joka sopii askeleeseen.

Niin tartuin lapioon. Siitäs saitte kaikki lurjukset, nyt se porras on pakko tehdä! Sitäpaitsi, äitienpäivänä äidit saa tehdä just mitä ne tahtoo. Minä tahdoin kaivaa kuopan.

Eilen oli sirkus, olin hieman pöllämystynyt sen jälkeen. Olin ehkä odottanut jotain enemmän, minussa asuva pieni sirkuslainen metelöi. Tykkäsin kyllä liinoista, kuolemanpyörästä, hevosista, koirista, vipulaudasta.... mutta pellet oli tylsiä. Oikeesti. Minun mielestäni. Viimeinen numero (lintujen kuhertelua) oli pantomiimeineen aika hauska mutta ne muut... Ja yksi odottamani numero ei päässyt lainkaan maneesille: liekö Juni Elmar XIII loukkaantunut vai mitä mutta jättikokoista peppihevoista ei näkynyt :( Lisäksi Sean Lomaxin vihellys (sinänsä kyllä taitavaa) vihloi korvia, enkä ollut ainoa joka siitä kärsi. Harmillista tällainen. Haluaisin että ohjelma olisi kokonaisuutena upea, siirtyisi hienosti numerosta toiseen, olisi taikaa ja iloa täynnä. Anteeksi nyt nurina, mutta olin hiukan allapäin sirkuksen jälkeen.Tänään sen sijaan oli kauan odotettu toiveretki Koiraniemeen :) Tuossa lähellä siis on niemi jota aina katselemme matkan päästä ja ajattelemme eväsretkeä sinne. Tänään se toteutui - ilman eväitä tosin sillä ei ollut mitään mitä olisi voinut ottaa mukaan (paitsi kahvia termarissa) - mutta kivaa oli. Kippomme vei meidät myös Kalmankosken suulle ja sieltä poispääsy olikin eri juttu. Virtaus oli sen verran kova että äidin näyttelijäntaidot joutuivat taas koetukselle. Ei mitään hätää.....
Päivän lopuksi tekaisin pienen aidan kasvilaatikon reunaan tulevien tillien kaveriksi.


Ema päeval on aeg suur auk kaeva, ehitada väike aed ja looduses retkele minna :)

1 kommentti:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa ollut ihana päivä, Nurmeksessakin oli 19 astetta lämmintä