sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Suuri Paasto on alkanut

Tänään on Sovintosunnuntai, paasto on alkanut. Minulle se merkitsee hiljentymistä, viihdykkeiden karsimista, kärsivällisyyden ja rukouksen opettelua. Ruuasta en voi tinkiä tämän enempää, mutta pyrin kohtuullisuuteen. Kaikkea paastostani en voi kertoa tietenkään, sehän ei kuulu muille. Mutta toivon iloa ja valoa sydämeeni tämän vaelluksen aikana. Kuuntelen paastonajan veisuja, ne koskettavat sieluani.

Piispa Arseni opetuspuheessaan muistuttaa Johannes Krysostomoksen sanoista: ”Se erehtyy, joka ajattelee, että paaston olemus on ruumiin ravinnon vähentämisessä. Kuka rajoittaa paaston pelkkään ruoasta kieltäytymiseen, se häpäisee sen suuresti. Ei vain huulten tule paastota, vaan paastotkoon myös silmät ja korvat, kädet ja jalat ja kaikki ruumiimme jäsenet, älkööt ne pahuutta tehkö.”

Sovintosunnuntaina pyydämme anteeksi toisiltamme ja se on vaikeata. Tuntuu peräti mahdottomalta lausua ne sanat. Isä Andrein opetuspuheesta löytyy tämäkin: "Anteeksipyyntö ei tietenkään ole helppoa, koska meiltä vaaditaan silloin nöyryyttä ja katumustakin. Usein ylpeytemme on suurin este sille, että suhteemme lähimmäisiin eivät palaudu entiselleen. Mutta sielun pelastuminen edellyttää rakkautta ja siksi suhteemme lähimmäisiin täytyy olla kunnossa, jos haluamme heitä rakastaa."
Mutta kas, borssikeittoaihiostani löytyi sydän, porkkanakoristeinen :)

Suure paastu triod
Soovin teile helge paastukevadet!
"Paastukevad on alanud, meeleparanduse õis lahti löönud. Puhastagem siis, vennad, endid igast roojusest,laulgem Valguseandjale ja ütelgem: Au olgu Sulle, ainus Inimesearmastaja!"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta blogistasi Maahiska!
olit kirjoittanut kauniisti Lintulan talkooajastasi. Olin siellä itsekin viime kesänä ja toivon pääseväni myös ensi kesänä. Hyvää paaston aikaa! Yritän itsekin tänä vuonna.
-Tiina Lappeenrannasta

Maahiska kirjoitti...

Hei :)
Tänä kesänä tarkoitus on mennä jälleen heinäkuun alussa Lintulaan, ristisaaton aikaan.

Valoisaa paastokevättä sinulle!