lauantai 26. maaliskuuta 2011

Joskus ei jaksa...

Olen ollut alamäkituulella muutaman päivän, kaikki tökkii eikä mikään suju. Syyllinen löytyy niinkin läheltä kuin omista nilkoista. Ne ovat nyt siis aivan tulehtuneet, akillesjänteet siis, turvoksissa, kipeät, kurjat ja minua itkettää pelkkä kävelyn ajatteleminen. Samoin sormien laitimmaisissa nivelissä on kipua ja turvotusta, ja hammaslääkäri totesi että molemmat leukanivelet ovat tulehtuneet. Ja rintarangassa pesii myös ärhäkkä tulehdus, olen yhtä tulehdusta koko nainen enkä oikein jaksaisi. Vyöruusu on alkanut toistua 4-5 viikon välein sekin, odottelen tässä josko tänään tai huomenna aloitan lääkkeet. Jos oikein hyvin käy, saan aloittaa ne vasta ensi viikolla tai sitä seuraavalla. Lääkäriaika on ensi viikolla nilkkojen vuoksi, mutta luulen ettei siitä taaskaan koidu sen kummempaa. Miksei voi sanoa että kyllä, on sinulla se nivelpsoriasis vaikkei magneeteissa mitään näkynytkään? Miksi pitää odottaa, miksei voi kokeilla jotain nivelpsorilääkettä? En tapaa itkeä näitä mutta tänään läikkyi yli. Ja kädet ja jalat pysyvät jääkylminä villasukista, käsineistä, kuumasta tiskivedestä ja kädenlämmittimistä huolimatta - sekin vielä. Olen tautihistoriani kanssa kauttaaltaan jäässä, aivan kuin minut olisi säilötty pakastimeen mystisen oireyhtymäni kanssa ja unohdettu sinne.

Mis see on siis, kui valutab nii palju kuid mingit põhjust ei eksisteeri?


Kuva täältä.

4 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Voi kurjuuksien kurjuus. Mitàhàn jos veisin tohtorille allekirjoittamasi lapun, jossa vakuutat, ettà otat tàyden vastuun siità, ettà tohtori uskoo sinua ja antaa sinulle haluamasi lààkkeet. Tsemppià.

Maahiska kirjoitti...

En tasan tiedä haluanko niitä lääkkeitä, mutta jotkut tohtorit suostuvat kokeilemaan lääkettä ja jos se toimii niin taudilla on nimi. Pitäisi kai mennä uudestaan tampereentohtorille, mutta se maksaa maltaita. Kiitos myötätunnosta. (Reinan kanssa sentään voi asioida, toisin kuin Kolun..... :P)

marika kirjoitti...

Oih,teadmatus on tõesti paha!Tsemppiä soovin minagi, et valud ruttu ära kaoks!

Maahiska kirjoitti...

Marika, mõtlesin et ise peaks arstiks oppida saama :P .....