torstai 2. joulukuuta 2010

Joulukuu, talvikuu

Näin sitä siirryttiin joulukuuhun melkein huomaamatta. Unohdin jopa avata kalenterin luukkuja kaikessa tohinassa. Tänään avasinkin kaksi: joulun tarina siinä etenee päivä päivältä kauniisti. Tässä muuten linkki ihanaan joulukalenteriin! Sen on toteuttanut K-S Museo Vespuolen koulun oppilaiden kanssa.

Teinin yllytyksestä kaivelin netistä (no ei sitä paljoa tarvinnut kaivella) tämän jouluisan musiikin :) Elokuvasta on tullut osa meidän jouluamme, siinä missä jouluseimi, Lumiukko ja ainakatsomattajäävä Fanny ja Aleksanderkin. Se on jo perinne - koskaan ei ole tarpeeksi rauhallista ja hiljaista pitkää aikaa sen katsomiseen!Olen kutonut ja tuskaillut neuleen kuvion kanssa. Kahdeksan senttiä purettuani aloitin alusta ja totesin että mallissa onkin virhe. Nyt sujuu, ainakin osittain. Olen myös tiskannut ja tehnyt kaksi suurta leipätaikinaa huomiseksi. Puita pilkoin, pimeällä, kuinkas muuten. Ihana rauha. Ja kirveellähän voi hätistellä tarvittaessa susiakin :D


Kaiken kansan iloksi esittelen myös Hinkuyskäisen Pojan vuodelta 1950. Lapsi-parka. Lienee sen Vaikean Lapsen veli?

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voi Maahiska saat minut aina hyvälle tuulelle!Kiitos tästä!Voi hyvin
maria

Maahiska kirjoitti...

:) kiitos Maria. Olen hihitellyt itsekseni noita lapsikuvia ja pohtinut samalla vakavia (mikäli mahdollista): nykyään pelätään lapsen "leimaamista" jos vaikka tutkitutetaan mahdollinen AS tai ADHD. Entäs nämä nimettömät kuvat sitten? Nehän leimaavat kokonaisen lapsikatraan! :D Kuvien paerusteella kaikki neljä lastani ovat olleet ainakin kaksi kertaa elämässään vaikeita ja hinkuyskäisiä... Nojoo, yhdellä on oikeastikoin ollut hinkuyskä, mitä en toki olisi 50-luvulla tajunnut; hän oli aivan liian pieni ollakseen tuollaisessa asennossa!

ii kirjoitti...

Minun käy aina kuvaa katsoessani niin sääliksi tuota lasta, ihan surkean näköinen :(

Maahiska kirjoitti...

Sääliksi käy niin monia tuon ajan lapsia. Olen omalta äidiltäni kuullut pöyristyttäviä tarinoita... Hänet itsensä lähetettiin äitinsä siskon luokse "orjaksi" 7-vuotiaana ja ne vuodet sisältivätkin sitten kaikenlaista nöyryytystä ja laiminlyöntejä. Jos on kovuutta ja välinpitämättömyyttä nyt, on sitä ollut silloinkin..... Voi ihmistä.