maanantai 18. lokakuuta 2010

... miten voi olla näin väsynyt..?


Ihmettelee allekirjoittanut vaikka on nukkunut Valamossa ohi aamupalvelusten ja vähän siinä välissäkin - mistä tällainen väsymys oikein tulee (älkääkä sanoko että saunalahdelta)? Ehkä piristyn huomenna kun alkaa hirsien vetely. Parasta olisi, nimittäin jostain laskennallisesta häiriöstä johtuen ensiksi tarvittavat hirret ovat lipsahtaneet kasan alimmaksi eli koko hoito on purettava atomeiksi ennen kuin pääsemme edes alkuun.
Sillankorvassa oli mukavaa, olen aika peto löytämään hyviä puolia ja nauttimaan niistä. Moni arvostelee Sillankorvaa ja onhan minullakin suupieltä hiukan nykinyt sen vuoksi, mutta ennen kaikkea se on erityinen ja olen kiitollinen että saamme majoittua siellä. Se ei ole käytännöllinen - varsinkaan perheelle - mutta lapset pitävät siitä juuri sen erikoisuuden vuoksi. Sillankorva on maskuliininen ja massiivinen, tällaiselle pienelle naiselle aika suurieleinen enkä ylety laittamaan ruokia uuniin, mutta silti. Joissain kohdissa olisi paranneltavaa, mutta monet asiat siellä miellyttävät minua. Mosaiikit. Sisääntulo puuportista. Takkatuli. Kiviseinien hiljaisuus. Kivilattian sileys ja kiviseinien vihreä väri. Astiat. Raskaat paksut ikkunaverhot ja pehmeät matot. Oleskelutilan avaruus ja suuret ikkunat.Lauantaina olimme Riston 50-vuotisjuhlissa. Se oli liikuttava ja hieno juhla, sai nauraa ja hiukan itkeäkin. Saimme nähdä uuden elokuvan Riston pyhiinvaelluksesta, se kosketti ja hiljensi mielet.


Monissa asioissa törmäsin viikonloppuna omaan ylpeyteeni ja ennakkoluuloisuuteeni, pienuudestani puhumattakaan. Olin ärtyisä ja rähisevä, kiukuttelin ja melkein mökötin silkkaa uupumustani. Kävely hautausmaalle selkiytti ajatuksia ja kevensi sydäntä kuten aina. Isä Johanneksen hautaristiin on nyt kiinnitetty mosaiikit. Vein hänelle kettukarkin.


Näin siis uuteen työviikkoon uusin voimin. Paljon hyviä muistoja, naurua, ystäviä, ikijykevää tummaa kuusikujaa ja syksyn ihmeellistä väriloistoa taskussani käyn eteenpäin ja toivon askeleni kevenevän. Hyvää alkanutta viikkoa itse kullekin, oli lomaa eli ei :)

7 kommenttia:

Marikka kirjoitti...

Oi, en tiennytkään, että Sillankorvasta on kunnostettu noin hieno!
Oletko muuten tehnyt Maria Magdalena-aiheisia tuotteita, koruja tai pikkuikoneita tms? Mietin vaan joululahja/synttärilahjaksi, kun se on sekä tyttären että itseni suojelupyhimys, eli olemme Maria Magdalena-keräilijöitä...

Maahiska kirjoitti...

Magdalan Mariaa voin kyllä tehdä pyynnöstä - riipus/rintakoru/korvikset helmillä tai ilman?

Pellon pientareella kirjoitti...

Voimia sinne! Minullakin oli tänään aika väsy, mutta ehkä se johtuu vain ahkerasta raivaamisesta ja siivoamisesta... :). Onneksi voi ja saa nukkua tarpeeksi.

Villasukka kirjoitti...

Jos keksit mistä se väsymys tulee, kerro mullekin, niin tukin sen sisäänpääsyreiän ;)

Maahiska kirjoitti...

Miusta tuntuu että se väsymys tulee tuolta hirsikasasta, jostain sieltä rakosesta. Ehkä se lakkaa tulemasta kun saamme hirret pystyyn saunaksi asti? Toisaalta se voi tulla myös sieltä missä on kaikki kadonneet sukat, kännykät, lapasten parit ja tukkapompulat. Sitä paikkaa en ole vielkään osannut piakantaa.

Maahiska kirjoitti...

Haa, se tulee sieltä mistä tulee kaikki kirjoitusvirheeet! Sinne, uretaanitölkki ja pellavarivettä mukaan mars!

Marikka kirjoitti...

Ihania nuo korusi (nyt ehdin vihdoin käydä katsomassa)! Nyt meni asia vakavaan harkintaan...