perjantai 1. lokakuuta 2010

Kotiseutumatkailua ja touhuilua
Onneksi kiireenkin keskellä voi ottaa kuvia auton ikkunasta... Halliin mennessä on kotiseutumuseo, jossa täytyy joskus piipahtaa ajan kanssa. Haluaisin ottaa kuvia siellä, samoin kuin eräässä pienessä vanhassa pihassa Manniskylällä. Keuruun keskustassakin on kaunis vanha museoalue, jossa sielläkin ajattelin joskus kuvata. Toistaiseksi kuitenkin vain auton ikkunakuvia.
Usva on ollut melkoinen parina päivänä, hellittänyt vasta iltapäivällä. Kaipuuta metsään on helpottanut touhuilu saunan, tsasouna-asioiden ja Nillan näyttelyn parissa. Rakennuspiirustukset ja naapurien kuulemiset on toimitettu rakennushankkeiden osalta, ensi viikolla laitetaan kuoppa alulle ja tsasounan hirsistäkin on sovittu jo tarkemmin. Kiuas on etsitty myös, sellainen hauska malli jossa on vesisäiliö vaippana pyöreän kiukaan ympärillä - sympaattinen, hassu ja varmasti käytännöllinen malli juuri meille.

Hallissa Taipaleen tavaratalon pihalla kiikkui yksinään vanha koulukeinu, varsin tukevarakenteinen ja sangen surumielisen oloinen. Koulu kuulemma lopetettiin muutama vuosi sitten. Joskus ihmetelen mistä kaikki ne lapset ovat näinkin suureen kouluun tulleet - mihin kaikki lapset ovat kadonneet?

Ei kommentteja: