tiistai 21. syyskuuta 2010

Lautanauhaa dementian ehkäisyyn


Ei ole tottakaan. Huolellisen valmistelun ja laskemisen jälkeen lautanauhaviritelmä näyttää Todella Omituiselta, ei siinä ole suuntia eikä kuviota eikä mitään. Otetaan uudestaan. Nyt on parempi, mutta miksi ihmeessä jäi kaksi lankaa yli? Uudestaan, tällä kertaa on yksi lauta liian vähän.

Kyllä tulee mieleen että entisaikaan dementia oli takuulla harvinaista - tällaisten käsitöitten parissa näprääminen pitää skarppina.

Yritän siis tehdä helpon ( hah!) ja hauskan koenauhan viikonloppua varten, että ihmiset saisivat siinä kokeilla omaa käsialaansa ja saada pätkän valmista nauhaa mukaansa päivän päätteeksi. Nyt menee kuitenkin peukalo kämmeneen, täytynee tehdä uusi loimi. Ei aloittelijoita pidä lannistaa moisilla hökötyksillä.

Eilen löytyi Tatti jonka alle melkein mahtui istumaan.

4 kommenttia:

ii kirjoitti...

Mua on alkanut myös kiinnostaa tuo lautanauhan teko. Taidanpa kokeilla tässä jotain päivänä.

Heli kirjoitti...

On vast seen!

Maahiska kirjoitti...

Sellise seene alla oleks tore minna vihma peitu ;) Lapsepõlves ma alati unistasin seene all elada...

Lautanauha onkin kiehtova aihe, ennen kuin huomaatkaan olet sitonut itsesi kiinni sängyn päätynuppiin ja siinäs pysyt! :D

Nafisan kirjoitti...

Minäkin olen lautanauhaa kerran kokeillut, tekstiiliarkeologian kurssilla (opintoihini liittyen). Muistutti ala-asteen pirtanauhan tekoa, mutta oli jopa helpompaa :)