maanantai 20. syyskuuta 2010

Kyl se nyt on oikeesti ihan höpsähtänyt....


Tänään vaeltelin metsässä toista tuntia ihan yksikseni, sieniä haeskellen (arvasitte varmankin) ja löysin tolkuttoman paljon värisieniä. Kuljin paljon kauemmas kuin aioinkaan ja löysin uuden puolukkapaikankin.

Tällainen sieni vain jäi taas askarruttamaan. Löytöpaikka on harva koivikko, tuoksu mitä ihanin ja tunnistettavuus nolla. Tuo jalka on liki musta ja kuivakin se on, itse sieni tuntuu kyllä tuoreelta. Löysin noita ennenkin mutta unohdin ne huoneenlämpöön ja heitin pois. Tämän yksilön pakastin - jospa sillä voi vaikka värjätä - tai olen vaikka löytänyt aivan uuden sienilajin :D Olkoon vaikka Cratallerus Athanasiae ... Tuossa ei ole helttoja eikä pillejä, piikeistä puhumattakaan, koko sieni on nahkamainen kuin lampaan korva.

Ruokasienistä koriin tuli mm. oivallisia herkku- eli kivitatteja, rouskuja sekä punikkitatteja.

8 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Hei, sienestä en tiedä mitään. Mutta voisitko kertoa mikä on selaimesi, kun yrität lukea blogiani? Yrittävät Vuodatuksessa selvittää miksi et voi lukea tekstiäni ja tarvitsevat tiedon. Harmi, jos näet vain kuvat :(

Maahiska kirjoitti...

Ilmaisin asian varmaan hieman epämääräisesti ;) Pohjan punoskuviointi on niin kirjava etten pysty hahmottamaan tekstiä. Yritin vaalentaa näyttöä ja lisätä kontrastia mutta sitten muut nettisivut taas menivät huonoksi.... :D

Maahiska kirjoitti...

Tai siis tuo "kangaspohja" ja yhdistettynä tuohon päätteettömään fonttiin on se hankaluus minulle.

pirle kirjoitti...

No vieläkin voivoi! Olen siksi pitänyt fontin aika suurena, että mahdollisimman moni voisi sitä vaivattomasti lukea. Mitä tarkoitat "päätteettömällä" fontilla?

Maahiska kirjoitti...

Pirle: itselläni on tässä käytössä päätteellinen Georgia, eli huomaat kun vertaat esim. sanomalehtitekstiin - siinä on tuollaiset väkäset kirjaimissa; esim. Arial on päätteetön. Ohut päätteetön fontti voi tuottaa vaikeuksia koska kirjaimet eivät "liity" toisiinsa yhtä sujuvasti kuin päätteelliset :)

pirle kirjoitti...

Nyt ymmärrän!
Tässä oomme erilaisia; minä hahmotan kirjaimet paremmin ilman "väkäsiä". Voisin vaihtelun vuoksi kokeilla jotain selkeää Vuodatuksen fonttia suraavissa postauksissa. Kiitos opastuksesta! Anna sitten palautetta. :)

P.S. Olet aika mainio rajaolento ;)

Pilli kirjoitti...

Olisikohan kyseinen sieni mustajalkakääpä?
http://sienet.luontonetti.com/fi/sivut/polyporus_melanopus.htm

Maahiska kirjoitti...

Nomutta sehänse, mustajalka! Hienoa, nyt vaan keksimään mitä sillä tekisi! :)