sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kirjoja ja kirjontaa
Olen löytänyt kaksi mainiota kirjaa, joita selailen luppoaikanani (kahvikupin ääressä, telkkarin ääressä, nukkumaan mennessä...): Simpasen ITE keskellä, joka esittelee Keski-Suomen elinvoimaista ITE-taidetta, sekä Sepon kirjan Palsta - palstaviljelystä ja elämästä ylipäätään.

Molemmissa kirjoissa on sama henki (muukin kuin kustantamo Maahenki), tarina siitä miten ihminen on luova ja ympäristöään alituiseen muokkaava ja kauneutta etsivä olento. Oli se ympäristö sitten vuokrapalsta kaupungin laidalla tahi ulkohuussi. Minua ilahduttaa aina homo ludens, leikkivä ihminen.Olen kirjaillut eräänlaista kevytversiota Kaarinan muinaispuvusta erästä valokuvausta varten, ja se on ollut aika ihmeellinen kokemus. Mietin edelleen miksi se puku oli sellainen, kuka se nuori nainen oli, miten hän eli ja kirjailiko hän itse pukunsa. Mietin kuka valitsi hautaan pantavat vaatteet ja laittoi ne ohrantähkät hänen käsiinsä. Tämä nainen tuntuu niin läheiseltä, samoin kuin Oravasaaren haudan nainen, molemmissa on sellaista kiehtovuutta että se tuntuu hiusmarrossa saakka.

Pukuun tulee "oikeat" soljet ja vitjat sekä tuollainen kaulariipus foliohelmineen hopearahoineen, mutta toistaiseksi niitten virkaa hoitelee tuollainen rimpula. Se nauhan olen kyllä itse tehnyt lusetilla.

Kaarinan puvusta mm. täällä ja täällä.

Sain valmiiksi myös lapsen viikinkipipan :)


**************
Elokuvista vielä pitää sanoa, että olen kohta kuluttanut erään vhs-kasetin puhki tietyltä kohtaa. Kyseessä on Englantilainen potilas ja sen kohta jossa Kip pesee hiuksiaan. Se paljastuksista tällä erää.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ooh, tunnistan kohtauksen erittäin hyvin... Täytyykin katsoa tuo loistava elokuva uudelleen. Kiitos sinulle varpaita kipristyttävän hyvästä miesmausta. ;-) Wiljis

Maahiska kirjoitti...

.. ja onnellisinta kaikesta on, että kotoa löytyy just melkein tuommoinen miäs ;-D Noh, tukkaa on nykyään niukemmin!

ii kirjoitti...

Juu, tuo mies on minunkin makuuni! Miehelläni on oikeasti lähes samanlainen tukka, vaikka itse hän onkin vakuuttunut olevansa lähes kalju, niin vähän on kuulemma nykyään tukkaa XD