keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Keuruulle korua...

Olen opetellut uusia asioita tänään: kaiverran hopeaan kiemuroita ja (melkein) suoria viivoja... Tuosta kehkeytyy yksi ehdotus paikkakunnan koruksi. Tuollainen solki on löytynyt Lihjamosta - lasihelmi puolestaan (alunperin musta tynnyrihelmi, jossa kukkamaisia kuvioita) on rautakautinen löytö Virroilta. Koruun tulee kyllä uudenaikaisempi helmi - samanlaisia olisi liki mahdoton saada sopivaan hintaan. Idea siis on ylipäätään lasihelmi.

Ensimmäiset kaksi kaiverrustyötä olivat aikamoista ähellystä, tuloksena hentoa haparoivaa viivaa. Kolmannessa jo uskalsin tarttua toimeen rivakammin. Melkein uskon, että tämä onnistuu! Sen vuoksi tuo kategoria "minäkuvaa etsimässä" - en ole koskaan ajatellut osaavani/oppivani tuollaista.

*****
Poistin muuten kaksoisleukani tuosta(kin) yhdestä kuvasta - turhamaisuus iski!!! :-D Se vanhuus! Kääk! Ryppyinen dekoltee ja monta lerppuvaa leukaa, huraa!

4 kommenttia:

ii kirjoitti...

Hienolta näyttää. Olen kans opetellut käsin kaivertamista joskus, vaikeaa oli...

Maahiska kirjoitti...

Tuskaa on se! Paitsi että se on vaikeaa, myös vaarallista: tökkäsin stikkelin peukalonjuureen ja siinä on kolmionmuotoinen aukko, joyta näkyy sangen ikäviä asioita..:/ En tiennytkään peukalon sisällä olevan tuollaista...........

Ruostevilla kirjoitti...

Todella kaunis koru -korvikset? Ilmoita kun olet myyntivaiheessa, kiitos.

Maahiska kirjoitti...

Siitä pitäisi tulla pieni riipus jota myy Keuruun museo :) En tiedä vielä nouseeko hinta heille liian korkeaksi, varsinainen koru tulee olemaan pronssia/messinkiä varmaankin. Koko jutun näkee valun jälkeen - riippuu siitä kuinka vahat ja valut onnistuvat ja tuleeko liikaa viimeistelytöitä.