torstai 20. toukokuuta 2010

Ei suju tänään :(

Luulin että helpottaisi jo mutta ei. Polvet ja nilkat ovat turvoksissa aivan havaittavasti. Kädet ovat kömpelöt. Harmittaa.

Illalla tulee mieluisia vieraita, on siistittävä kotia hiukan ja leivottava. Suurin osa päivästä menee sohvalla kinnastellen tai muuten vaan köpöttelemällä hissuksiin.

90% elämästäni on tätä, sitä ei moni uskoisi. Mutta sohvan nurkassa voi sentään tehdä käsillään jotain. Laki sanoo jotta "Suomessa henkilö voi saada työkyvyttömyyseläkettä, jos hänen työkykynsä on vähintään vuoden ajaksi alentunut vähintään 3/5." Mutta tuo ei pidä paikkaansa. Minut on kolmesti todettu täysin työkyvyttömäksi sellaiseen työhön jolla voi saada elannon, monen eri erikoislääkärin taholta. Jos saisin eläkkeen, olisi käsityötulotkin suuremmat, sillä veron- ym. alaiset tienaamisrajat olisivat toiset. Niin jäisi käteen enemmän. Ja kaiken kukkuraksi itse työvoimaviranomaiset yrittivät saada minulle eläkkeen, oli erikoislääkärit Helsingistä ja kaikkea... Minua ei haittaa täytellä nettikaavaketta Kelaan, se on niin helppoa, mutta älytöntä on roikkua listoilla sen vuoksi että hakemus ei mene kolmannellakaan yrittämällä läpi vaikka kaikki kriteerit täyttyvät. Säälittää työvoimatoimiston mies, teki paljon turhaa työtä. Joka paperissa seisoo että minulle, kaupungille, valtiolle ja viranomaisille olisi edullisinta päästää akkaraiska eläkkeelle. Moni on tällaisessa tilanteessa murtunut koska kokee ihmisarvoaan loukatun, olen ollut itse näkemässä seurauksia."Itken itkut itselleni, kynnyksille kyyneleeni...."


Laitan jalat hetkeksi kylmävesiämpäriin.

***
Valamossa helatorstaina lehtikuuset olivat heränneet.

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Oh, ei oska midagi öelda muud, kui et pea vastu ja proovi neljas kord veel neid pensioni pabereid teha. Bürokraatia on masendav igal pool. Sul on toeks hea pere ja Sinu usk.

Maahiska kirjoitti...

Aitäh Heli sa oled armas :) Ainult peab lihtsalt ootama et haigus on veel rohkem vai tuleb mingi muu lisaks :/ Olevat ei toeta enam üritab nende arvamusedega...

(Esimest kord kasutasin Google-tõlkijad ;) !!! )

Täna olen reisinut Lahteni ja tagas - see oli nii valuline reisi :( Homme ma võtan karkud...

Pankin talkkari kirjoitti...

Uskomatonta. Jos kela ei usko työvoimaviranomaisia eikä erikoislääkäreitä, niin mitä niille pitää sitten olla?

Se on kyllä kumma dinosaurus nykypäivässä tuo laitos. Paraneekohan kelan toiminta johtajanvaihdoksestakaan..

Ei voi kuin sanoa että koita jaksaa jatkaa. Kyllä niiden joskus on taivuttava. Tosin mummikin kirjoitti varmaan yhden romaanillisen kirjeitä aikoinaan taistellessaan kelan kanssa ja perustellessaan asiaansa. Sitten viimein löysi yhdestä heidän kieltävän vastauksen paperistaan yhden sanan joka voitiin lain mukaan tulkita porsaanreiäksi koska sen kirjoitusasua ei oltu mietitty loppuun asti. Eli sanan oikea taivutus oli unohtunut. Mummi tarkisti asian oikein lakimiehellä.

Mummi mietti jälkeenpäin, että ilman tuota hän taistelisi varmaan vieläkin. Jos kelan kanssa asioiminen on aina tuollaista, ei ihme jos sairaat ihmiset jäävät vaille hoitoa ja heille kuuluvia etuja, sillä kuka tuollaista oikeasti jaksaa jos on todella sairas - henkisesti tai fyysisesti.

Kela pitäisi räjäyttää taivaan tuuliin ja tehdä joku uusi järjestelmä tilalle.

Maahiska kirjoitti...

Kelan kanssa ei minulla ole voimia taistella - tämä donkihotti on hiukan uupunut... Minulla on ollut jopa potilasasiamies auttamassa valitusten teossa, mutta ei auta asiantuntemuskaan, ei. Kerran eräälle tutulle kävi niin että tuli hylkäävä eläkepäätös, marssi sitten yksityislääkärille hakemaan uuden todistuksen, jossa todettiin että kyllä, mieshän on aivan romu ja tarvii eläkkeen. Kotiin päästyään huomasi, että samainen lääkäri olikin Kelan lääkäri (olisikohan tosiaan aika alkaa kirjoittaa kela pienellä koolla....) joka oli juuri hylännyt hänen hakemuksensa.
Ihmeellisiä ovat kelan tiet!!!