maanantai 5. huhtikuuta 2010

Tulvavesiä ja sohjoa

Ensin meidän piti tehdä kevätretki johonkin lähistölle, mutta otimmekin lapion ja menimme ojankaivuuseen. Tienvierusojan tarkoitus olisi kaiketi viedä vesi kohti järveä tai ainakin metsää, mahdollisesti jotain suurta ojaa? Kaivelimme tonnin sohjoa ojasta ja vedet alkoivatkin virrata vapaammin. Toivottavasti auttaa edes hitusen! Tie on halkeillut pitkältä matkalta, tierummut ovat jäässä ja metsä tulvehtii edelleen.

Ja villikissa on käynyt merkkaamassa terassimme viisi minuuttia sitten, peijakkaan kolli!!! Kevättä ilmassa... Rakensin pihaan kulkuväyliä laudoista, hyvähän siellä on nyt kollin tepastella. Suurensuuri närhi kävi komentamassa pihapiirin lintusia ja lintulauta keikahti kumoon, pitäisi tehdä sillekin kevätkohennus. Kasvimaan polku on miinoitettu kissojen toimesta. Kävin kasoja väistellen hakemassa oksia maljakkoon, terijoensalavaa ja aroniaa yritän lisätä. Pajuviljelmän sato olisi korjattavsissa, mutta odotan aurikoista päivää... kanipuput näemmä ovat sittenkin käyneet järsimässä kirsikkapuita, omenapuiden luo en vielä tullut kahlanneeksi. Siellä on varmasti myös vahinkoja, hanget ovat olleet niin korkealla.

Kuvassa on jo menneen talven lumia, olikin oikea lumiukkotalvi!
*******
Sain muuten eräässä vaihtokaupassa luisen kinnasneulan sekä parsinneulan! Menen sohvalle neulan ja lankakerän kanssa, neljä päivää ilman käsitöitä tuntuu jo!

2 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Samoissa hommissa ollaan siis oltu, monta päivää jo. Toivottavasti pääsen huomenna autolla tieltä, enkä jää jumiin, ja samoin te siellä :).

Heli kirjoitti...

Hea Maahiska, nii see on - suured pühad ja argiaskeldused - kõik koos!