lauantai 5. joulukuuta 2009

Sosiaalisuuskuormitusviikonloppu

Tänään kävimme kyläyhteisön joulumyyjäisissä Männistöllä tuossa lähellä, joimma kaffet, söimma muffinit ja ostimma tuliaisia huomista varten. Siellä oli sellainen häly, tuli tunne aivan kuin olisi pikkuhumalassa ja kaikki oli hiukan epätodellista. Tapasimme onneksi tuttuja joiden kanssa oli kiva jutella, naapurin pariskunnan (ei ne mökkinaapurit vaan nuo "oikeet" naapurit) sekä Oivan bussin mukavat omistajat. Heillä oli kuulemma kylpytynnyri lämpiämässä, mistä juolahtihe mieleeni että hei, meillä ei vieläkään ole saunaa, ja että hei, uimahalli aukeaa ensi viikolla. Meillä on tukeva aikomus ostaa sarjalippu tai jokin, joka takaa useamman uintikerran kuukaudessa. Vesi vanhin voitehista pitää paikkansa ainakin minun kipuihini.

Mukaan myyjäisistä tarttui mainiota hirvisäilykettä ja pannunalunen, jonka on tehnyt joku koulun oppilas - ne pakkasin kauniisti sytykeruusujen kanssa niin tuli juhlava tuliainen huomiseen tyttären anoppilavierailuun. (Onkos meillä jokin tarkempikin sukulaissuhde kuin tyttären anoppi/appi? Ennen varmaan olisi ollut jokin nimikin tälle sukulaisuudelle?) Eli... aamulla lähdemme kohti Mikkeliä Arnen nimiäisiin - siis ei kaste eikä nimenanto, nimihän on jo kirjoissa ja kansissa, mutta haluavat järjestää jonkinlaisen juhlan asian tiimoilta. Toivon että ehdimme piipahtaa myös Kenkäverossa, sinne päin kun on harvemmin asiaa ja meillä on jopa rahaakin - kuulumme niihin onnekkaisiin jotka eilen saivat tukun tuohista tilille. On kai ensimmäinen kerta meillä...

Tänään olen väsännyt linnunpesiä. Näin mallin jossain netissä ja päätin kokeilla itsekin. Myyntiinhän näitä ei voi tehdä kun ei ole oma idea, mutta voinhan ilahduttaa ystäviä. Voipi ripustaa kaulaan tahi korviin, minulla on hopeisia korviskoukkujakin :)

Tekemisistä vielä, epäonneni myyjäisten suhteen on kääntynyt: tekemäni sytykeruusut menivät kaupaksi kaikki ja olisipa niitä saanut olla enemmänkin. Kerrankin olen hyödyksi kyläkoululle!

Ei kommentteja: