torstai 5. marraskuuta 2009

Top Ten - kirjat?

Liivian innoittamana yritän listata aina-uudestaan-lukemani-kirjat (jos nyt unohdetaan tahallaan Tove Jansson, ja Liisa Laukkarinen (runot), ja Juha Ruusuvuori, niin ja Laila Hirvisaaren Laatokka- ja Sonja-sarjat...ja Anne Tylerin kirjat...ja........!!!) Pakko karsia nuo ensin pois koska niistä ei nouse ehkä yksittäisiä kirjoja, mutta mitäs muuta minun useimmin kolutusta hyllystäni löytyykään? Ohitettuani puolitoista metriä ortodoksista kirjallisuutta seulon tähän seuraavat:

Herriot: Kaikenkarvaiset ystäväni (ihan totta!!! :-D)
Snellman: Ihon aika
Snellman: Side
Ekman: Ikimuiston merkki
Mäkelä: Äiti
Chevalier: Tyttö ja helmikorvakoru
Waltari: Valtakunnan salaisuus/Ihmiskunnan viholliset (nuohan voi laskea yhdeksi?) McCourt: Seitsemännen portaan enkeli (noh, ne muutkin kyllä...) (Ja moni muukin irkkukirjailija!! Minulla on niille ihan oma hyllykin!)
Saisio: Pienin yhteinen jaettava
Bergman: Laterna magica


En tiedä onko tuo nyt kattava lista niistä jotka ottaisin mukaan autiolle saarelle, mutta ehkä jotenkin noin se menisi.

Kirjojahan minä nyt yksiselitteisesti haalin ja hamuan vaikka unissani, kirjastosta on vaikea poistua käymättä kassalla poistokirjoja maksamassa (siis pakko! kun maksaa viisi kirjaa vain kaksi euroa!) ja kaupunkikäyntien kohokohta on kirjojenhiplaus isossa kaupassa (hätätilanteessa sisustus- ja puutarhalehdetkin käyvät). Kirjahyllyprojekti alkaa saada jo koomisia mittasuhteita kun toisesta päästä työnnetään laatikoita portaan alle ja toisesta päästä tuodaan lisää kirjoja taloon.

Elokuvat on toinen kamala ja ehtymätön pahe. En ole useinkaan päässyt ihan teatteriin katsomaan, mutta kyllä se kotisoffaltakin käy. Listaan niitä tuonnempana.

Tänään kävin apteekissa kaiken varalta hakemassa yskänlääkettä ja lasten kuumelääkettä. Sain osakseni jonkinlaista kyräilyä ja kaihtamista muilta asiakkailta. Ja yksi Honda-takkiin pukeutunut pelokkaan näköinen mummo melkein kiilasi minut kumoon ja ohitti jonossa. Olin kai aika pelottava lääkepakkauksineni.

2 kommenttia:

Telle kirjoitti...

Meillä on kirjoja liikaa metrikaupalla;esm .Laila Hietamies jos haluat jotain, pane postia; romurauta; miukumauku, luukku.com

Maahiska kirjoitti...

Hietamiehen Sonja-sarjaa voisin kyselläkin, mutta en muista mikä osa minulla jo on - se on isällä lainassa. Palaan asiaan. Mutta en päässyt blogiasi lukemaan :( ...