maanantai 14. syyskuuta 2009

Nauhoja, nauhoja!

Jonkinlainen nauhavillitys on iskemässä kaiken muun lomassa tähän mökinakkaan. Ei aikaakaan siitä kun otin lusetin kauniiseen käteen ja tein haarukkanyöriä: nyt pitäisi muistella lautanauhaa ja lautanauhaputkiloa, viitelöintiäkin aion kokeilla. Mistä moinen? No kun: lokakuussa järjestämme seurakunnan leirikeskuksessa keskiaika-teemaisen perhetapahtuman, jossa opetetaan mm. eri nauhatekniikoita. Tai ainakin esitellään. Siellä on myös tanssia ja miekkailua, syömistä, musiikkia ja luentoja.

Mutta ne nauhat... Olen neulakinnastellut kaksi myssyä ja niihin mielin lautanauhareunusta. Lisäksi aion taikoa erinäisiä nyörejä tossuihin ja villapöksyihin sekä pukuihin ja koruihin. Jonkinlaisia vöitäkin mielin tehdä. Joitakin nauhoja on näppärä tehdä pienessä tilassa.

Neulakinnastekniikka on siitä(kin) ihanaa että se mahtuu loistavasti laukkuun ja sitä voi tehdä missä vain. Samaa ei voi sanoa paikallisesta Puro-neuleestani. Olen aloittanut Taran labyrintti-puseroa, mutta todennut Puron värien vaihtuvan liian tiuhaan antaakseen kauniin selkeästi vaihtuvan kuvion. Yritän silti. Se neule on varattu Tyttären pitkiä synnytyksenodotustunteja varten, jos ehdin sairaalaan saakka.

Lautanauha
Ompelupistoja, sis. myös lautanauhahuolittelua
eri nauhatekniikoita

Ei kommentteja: