tiistai 2. kesäkuuta 2009

Tiistaikin on maanantai

Auto sentään toimi uuden akun voimin, mutta muuten... Teimme tänään jonkun mielestä anteeksiantamattoman teon, eli lastensuojeluilmoituksen. Olemme saaneet päällemme tulta ja tulikiveä - ja kaikenlaista soopaa ja sontaa siinä ohessa. Mutta eikö se ole niin, että jos on puhtaat jauhot niin ei tarvitse äristä? Ja jos kalikka kalahtaa niin miten se menikään... Mutta yksi sananlasku on kyllä eritoten tosi: köyhä saa olla mutta ei juoppo. Tai tyhmä. Sekin olen kyllä saanut kuulla olevani tänään. On surullista, että on ihmisiä joiden mielestä köyhyys ja raittius on tyhmien hommaa - samaisten ihmisten mielestä vakityö takaa sen, ettei voi olla alkoholin kanssa ongelmaa. Tähän voisin sanoa montakin esimerkkiä yhteiskunnan tukipylväistä ja muista tuttavista, joilla on ollut sekä kunnioitettu pysyvä työ eläkeikään saakka ja massiivinen juoppous siinä ohessa, jopa väkivaltoineen kaikkineen. Sokea piste on joskus kipeä.

Istuin tänään etuportailla lukemassa viron kielen läksyä ja toivoin, että olisin kuunnellut äikäntunnilla joskus jotain - mikä ihmeen akkusatiivi, nominatiivi, gelatiini....??? Tämä ei tullut ihan maanantai-otsikon alle, koska tunsin oppineenikin jotain. Isoveikka sai opastaa minua kaikissa sijamuodoissa, hänhän niitä on viime aikoina tavannut. Kiitos lasten, aikuinenkin saa sivistyä.

Sain postitettua ATC-kortit koteihinsa :-) eihän tämä ollutkaan Niin Maanantai kuin luulin! Palastelin mosaiikkilaattoja yläkerran vessaan myös. Mutta raha-asiat ovat hiukan solmussa, kiitos akun oston ja lisäverojen viimeisen erän, joka sekin ehti tulla ulosottomuodossa.

Krääh. Linnut laulavat sentään, talo valmistuu, perheessä on hyvä olla ja monet asiat etenevät monella tavalla.

5 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Lastensuojeluilmoitus tutkitaan aina vaikea asia. Kaikille osapuolille. Ilmoituksia tehdaankin nykyisin siella kotikonnuillammekin useita. lapsia otetaan yha enemman huostaan. Surullista.
Joskus mietin, onko niita sijamuotoja ihan pakko opetella. Paaasia on, etta tulee ymmarretyksi.
Voimia taloushommiin.

Elena kirjoitti...

Ikava asia, mutta hyva jos joku pitaa lapsen puolta, jos ei omat vanhemmat siihen kykene.

Gelatiini kuulostaa mukavalta. Mitenkas se meneekaan?

Kaikki jarjestyy aina, tavalla tai toisella, myos ne ikavammat raha-asiat. Onneksi.

Itse tykkaan maanantaista. Mulle maanantai on yleensa torstai.

catariina kirjoitti...

moni lapsi otetaan huostaan liian myöhään, kun sitten se on tehty tarvitaan terapioita ym.
varhainen puuttuminen tässäkin asiassa olisi myös säästöä.

Silkku kirjoitti...

Olen samaa mieltä edellisten kanssa! Jos ei puututa niin ei myöskään asia korjaannu, kyllä itsekkin puutuisin jos olisi aihetta, lähimmäisen välittämistähän se on, on kurjaa kun ihmiset sulkevat silmänsä asioilta joihin voisivat vaikuttaa ja auttaa, on hieno juttu että puutuit, lapsen hyvinvointihan on kumminkin kyseessä.

Kiitos postistasi, olit kaikkea IHANAA laittanut mukaan, suuri kiitos sinulle, ne tulivat kyllä tarpeeseen kunhan tässä kerkee taas tekemään omia juttuja, tuo työ syö niin.

Oikein hyvää kesää sinulle ja vaidellaan toistekkin :)

Maahiska kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Olen vatvonut tätä asiaa yökaudet, viime yönä eritoten - Mies myös valvoi ja oli huolissaan. Ei ole kaukana sekään aatos, että mihin tässä vielä joutuu. Mutta meillä on puhtaat paperit ja sosiaalihuolto tietää meidän asiat muutenkin perinjuurin monen vuoden ajalta. En ole siitä pahoillani edes, olemme saaneet paljon apua ja tukea näinä vuosina.