maanantai 1. kesäkuuta 2009

Tosi Maanantai


Ensin meni autosta akku, sitten hajosi jälleen skootteri. Olisipa meillä hevoinen! Jäi postissa käymättä ja äänestämättäkin jäi - no sen ehtii myös vielä huomenna. Olen kärsinyt tästä kuumuudesta, viime yönä sain unta vasta kun kastelin pyyhkeen ja nukuin sen alla. Aurinko ei ole minua varten... Laitoin eilen kukkasten taimet terassille ja hyvin ne siellä pärjäsivät viime yönä - varmasti paremmin kuin emäntänsä. Pitäisiköhän siirtyä nukkumaan niiden seuraksi?

Kasvimaalla kuhisee murkkuja, vein niille kanelia. Jospa lähtisivät toisaalle.

Aloitin aamulla kevätsiivouksen (???) Ilovalmarin yllyttämänä. Vein kaikki irtotekstiilit ulos ja sinne jäänevät kunnes sade pakottaa hakemaan ne sisälle. Imurointi ja raivaus rankalla kädellä, ja kodista sukeutui melkein tilava ja siisti. Huomenna on uusi päivä, toivottavasti ei näin kuuma. Pilvet, pilvet, nuo harmaat veikot, tänne tulkaa!

4 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Kanelia murkuille. Aivan uusi vihje. Toimiikohan se kaikille pienille ottiaisille? Taalla nukutaan kuumimpana aikana kivilattialla. Tuskin ihan terveellinen vaihtoehto. Valveilla ollen seisotaan kylman suihkun alla monta kertaa paivassa. Nyt on satanut pari paivaa ja viilentanyt vahan ilmaa, mutta keskiviikkona taas helottaa. Miltahan se tuntuisi asua Afrikan kuumimmissa maissa?

Elena kirjoitti...

Taalla innokkaimmat muurahaiset saa talkkia. Kanelista en minakaan ole ennen kuullut.

Lahettaisin sulle sateentayteisia pilvia taalta meilta, jos sen taidon osaisin.

Helinä kirjoitti...

Kanelia olen myös käytellyt murkkujenhäätöön. Joihinkin lajeihin toimii, toiset ei moksiskaan.

Kyllä on mukavaa taas vaihteeksi tälläinen viileämpi pilvinen päivä. Jaksaa taas perustella uutta kasvimaatakin.
:)

Maahiska kirjoitti...

Meidän murkut vaan muuttivat majaan. Laitettiin sinne ripaus booraksia, mutta siinä ei nyt kasvatella mitään syötävää... itkikoita ja mäkäräisiä on myös maailma tulvillaan, niihin ei kaneliparfyymi kai auta :-D

Täällä hiukan helle hellittänyt, mutta yhä paistaa minulle liikaa.