torstai 9. huhtikuuta 2009

Kotona, pajunkissoja ja harvaa ruohoa

Met tulimma Valamosta eilen ja kotona oli hiukan viluista. Kissatkin menivät mieluummin takaisin ulos kun ei ollut kotitonttu lämmittänyt täällä sillä välin. Raikas ilma tekee kyllä hyvää, sisälläkin...
Veimme igumeni Sergeille kaularistin ja korjatun jälkiviinikannun, molemmat saivat iloisen hyväksynnän ja saatoimme huokaista helpotuksesta. Jokainen uusi työ on hiukan liiankin jännittävää meille ;-D

Luostarin palveluksissa saimme olla yllin kyllin. Suuren viikon pitkät palvelukset ovat hienoja, joskin ottavat hiukan polviin loppua kohden. Hyvältä tuntui mennä sinne, kuin kotiin. Tuttuja kasvoja ja halauksia, hyvä mieli. Ystäviä ja kylänmiehiä. Suloista oli vielä juuri ennen lähtöä tavata Lintulan sisaristoa istumassa kirkon penkillä rivissä kuin Jumalan lintuset.

Ja joka kerta lyön pääni Konevitsan Jumalanäidin ikonin lasiin...

2 kommenttia:

catariina kirjoitti...

Kiva oli siivouksen lomassa jutustella. Kävitte ilmeisesti samassa kaupassa Varkaudessa kuin minä keskiviikkona, ikoneita ihailemassa, myyjä kertoi Keuruulaisesta perheestä.Kaikki tulee julki kun kuuluisuudet kulkee.
Pitkäperjantaita odotellessa.

Maahiska kirjoitti...

Juu kuuluisuudet :-D Katseltiin vakavissamme sitä yhtä ikonia, utta ei se sitten lähtenyt mukaan. Mielenkiintoinen oli se kauppareissu kuitenkin.