keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Kohti lomaa - ja Valamoa

Huomenna tämä sakki starttaa kohti Heinävettä jälleen kerran. Mies menee lukijakurssille ja tämä äitiolento hoitelee poikia sillä välin. Kurssin jälkeen viivymme vielä pari päivää lomailemassa. Odotettavissa on syömistä, ulkoilua, kävelyä hautausmaalla, jumalanpalveluksia, jännittämistä (Mies kaiketi pääsee lukemaan jossain palveluksessa), ystävien tapaamista, työluonnosten katselua, kuusikujalla kirmailua (pojat), nekkuja (pojat), kirjastossa piirtämistä (äiti), nukkumista hyvillä patjoilla, Harry Potteria iltasaduksi, käsitöitä, pulkkailua (sovintosunnuntain palveluksen jälkeen etsimme pulkkamäen jostain ja laskemme jotta helmat paukkuu) ja jossain välissä rentoudummekin. Kotimies jää lämmittämään taloa, onneksi ei ole kovia pakkasia enää luvattu.

Eilen illalla oli koululla kaukalopallo-ottelu oppilaat-vanhemmat, siinä tuli tasapeli (kai?). Monitaitoinen Isoveikka torjui maaleja pelostaan huolimatta uljaasti. Mistä lienee perinyt urheilullisuutensa, ei minulta ainakaan. Toiselta sukuhaaralta onkin periytynyt kiinnostus liikuntaan ja taito siihen. Minä tyydyin värisemään kentän laidalla ja huutamaan hiphuraata tms, kun oletin tulleen maalin, tai maalin tulleen torjutuksi. Oli hiukan vaikea tietää kuka pelaa minne päin ja mikä oli kenenkin maali. Lapseni erotin aika ajoin joukosta vain naapurilta kysymällä. Mutta kirpparitöppöset pitivät kutinsa, kahden tunnin seisoskelun jälkeen ainoastaan varpaani olivat lämpimät, huopapohjatöppösteni ansiosta. Pilkkihaalarikin vuoti. Iltapimeällä hain vielä polttopuita otsalampun valossa ja ajattelin, aikamoista tämä maalaiselämä. Ihanaa.

Nyt aamulämpö sisällä oli +15 astetta vaikka ulkona ei ole kuin -12. Vaikka eilen lämmitettiin kahdesti. Kylmä punkeaa sisälle kun lauhtuu.

Valoisaa paaston aikaa kaikille teille, palaan koneelle ensi viikolla!

Ei kommentteja: