tiistai 22. syyskuuta 2015

Laulua, syksyn valoa, muovin liimausta

Maahiskan onnen päivät Valamossa! Torstaina menin bussilla (tai oikeastaan kahdella)kun perjantaina ei lakon vuoksi päässyt ja se olikin hyvä ratkaisu; sain aikaa katsella näyttelyn ja tehdä hommia. Lepäsinkin. Näyttelystä tykkäsin, mutta olenko ihan kauhea taiteilija kun sanon, että viimeksi olin vaikuttuneempi ja kävin katsomassa Taivas kattona-näyttelyn kahdesti (kolmatta kertaa en ehtinyt)? Tällä kertaa vaikutuksen teki Louis Sparren (MaRRenheimin lankomies, btw) kesken jäänyt triptyykki. Ja aina rakas Chagall. Rembrandteja tarkastelin aika kauan, sitä tekniikkaa. Mutta jotenkin kokemus jäi vaisuksi kokonaisuudessaan, anteeksi kauhiasti. Minulla on kriisi. Nykyään minua puhuttelee eniten luomisen palosta syntyneet ITE-teokset (no eivät kaikki tosin), joskin kuvanteon tekniikat kiinnostavat. Onhan hauska ajatella, että itse "Remppu" on ehkä koskenut noihin vedoksiin (en tullut tutkineeksi merkintöjä) mutta se ei riitä sytyttämään kiinnostustani. Pelkkä nimi ei auta, kuva puhuu puolestaan (tai sitten ei) - jos minulla olisi mahdollisuus opiskella taiteen tekemistä niin asia olisi varmaan toisin. Nyt pää ei riitä vastaanottamaan.

Luppoaikana korjasin yhden mitran (vain yhden kun toista ei löytynyt) eli kiinnitin kaksi kiveä. Onneksi siellä on työhuone ja -välineet. Ikonin kehys, josta puuttui kivi, oli muovia ja mulla ei ollut omaa liimaa mukana. Onnistuin sitten talon välineillä ja toinen kivi piti istuttaa olemassa olevaan kuppiin. Toisen mitran ommeltavat kivet istutuskuppeineen jätin sinne odottelemaan kiinnittäjää. Oli varmaan edustava näytös kun ihmisiä pysähtyi katselemaan työskentelyäni siihen ikkunan taakse - olo oli kyllä kaikkea muuta kui pro :)

Piirtelin paperin puutteessa taas luonnoksia, servettiin tällä kertaa. Ja tietysti kaikki oppimateriaalin marginaalit saivat kuvitusta.

Syksy näyttäytyi puusta pudonneina miniomppuina, tammenoksina ja vesipisaroina, sateena, ukkosena, väreinä.

Laulukurssilla oli 13 osallistujaa ja saimme laulaa lauantai-illan vigiliassa ja sunnuntain liturgiassa - voi miten ihanaa oli! Kirkon akustiikka auttaa kummasti - ja hyvä opettaja :) Wilhelmiina taisi olla myös onnellinen hyvästä kuorostaan!

Kotona odotti iloinen yllätys Saksasta - lehtikultaa synttärilahjaksi Andreakselta!

Kloostris jumalateenistuses laulmine on väga põnev ja ilus! Veetsin 4 päeva Valamos.

Ei kommentteja: