sunnuntai 9. elokuuta 2015

Barrikadeille kaunokirjoituksen ja vasenkätisten puolesta!

Ihan oikeesti nyt hei. Valon viisivuotinen käsinkirjoitushistoria koulussa on ollut turhauttavaa ja tuskaista. Kun se vaan ei suju se ruma tökkivä epäsujuva "uusi" tyyli joka limppaantuu rykelmiksi, kutistuu loppua kohden (varsinkin kokeissa on kirjoitus vaikeaa, kun on rajattu aika - ja Valohan on vasenkätinen vielä...), sotkee paperin ja tuottaa kyyneliä aivan turhaan, koska:

Ensimmäisessä kuvassa kasvion etiketti sillä hyväksytyllä käsialalla. Varmaan ymmärrätte mitä tarkoitan. Alakuvassa kirjoittamani malli, ja Valon itse kirjoittama. Ensimmäistä kertaa elämässään kokeili kaunoa, sitä aitoa oikeaa, tällä paperilla ja näillä sanoilla. Ja katsokaa mikä ero! Minua suututtaa ja sapettaa! Entä jos lapsi alkaisikin kirjoittaa koulussa kaiken nyt tällä vanhalla kauniilla jota hän oppii ja kirjoittaa hienosti? Montako jälkkäriä tai mitä sanktioita tulisi? Kuinka kauan opettaja jaksaisi hirmustua? Perustimme salaseuran, joka harjoittelee kaunokirjoitusta! Tervetuloa mukaan!

Ma ei tea kuidas see on Eestis, kas teie lapset kirjutavad koolis veel see ilus ja loomulik ja vanamoodi käsikiri? Soomes see on keelatud - aga kuidas siis kui lapsele on sada korda lihtsam seda vanamoodi kirjutada?

1 kommentti:

Mama Elf kirjoitti...

Jos opettaja on kunnon opettaja, hän riemastuu siitä, että lapsi on kotona oppinut hänelle sopivan ja sujuvan (ja kauniin, sano Valolle, että ihailen hänen kaunista tyyliään) kirjoitusmuodon. Niin minä opettajana tekisin...