sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Ja toinen, aurinkoinen päivitys

Aurinko on hellinyt meitä, päivien piteneminen on totta! Viikon kuluttua sen huomaa jo selvästi. Olen iloinen.

Miehen kanssa tehtiin lumienkelit etupihalle tänään, paikkaan johon suunnittelen ensi kesän peruna- ja porkkanamaata. Olisiko se hyvä paikka, omenatarhan keskellä? Olenko ihan hölmö? Siihen mahtuisi hyvin, eikä sinne ryöpsähtäisi juolavehnä valtoimenaan - ainakaan ihan heti. Koska siinä on nurmikko. Sellainen melkein oikea.

Haluan nauriita, perunaa, porkkanaa, kaalia, lanttua ja kaikkea mahdollista. Ja kellarintapainen pitää kehitellä jostain!

Joulukuusessa oli taas mieleiseni koristeet, eikä mitään kiiltäviä nauhahörhötyksiä ja punaisia palloja, ehei. Sauna lämpeni jouluna kahdesti, Hiiri oli taas syönyt saippuaa. Valon piparit oli yltäkylläisesti koristellut.

Mõtlen juba suve, mis lilled ja puuvilja kasvab aias, ja kus on siis porgandipõld. Täna on inglid lumes, seal kus kartulid siis kasvatatakse...

4 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Kyllä aurinko antaa ihmeesti energiaa.
Meillä aikoinaan kesämökillä hiiret söi kaiken mahdollisen mausteista aurinkorasvaan ja samariinitkin oli kelvanneet, kai ne raukat sai mahanpuruja mausteista.

Leppoisaa loppuvuotta ja olkoon uusi vuosi täynnä Jumalamme siunauksia.

Maahiska kirjoitti...

Aurinko antaa toivoa ja iloa - äsken kävin postilaatikolla ja pysähdyin ihailemaan huurteista metsänrajaa, kaikki kimalsi. Pakkasta on 20 astetta yhä.

Mama Elf kirjoitti...

Ihania kuvia taas ja hyvä aika suunnitella mihin perunapellon laittaa...Jos siinä paikassa on nurmikkoa, niin on parasta raivata se pelloksi yhdeksi kesäksi ja laittaa jotain muuta kuin juureksia tai perunoita siihen. Nurmikon juurissa kun köllöttelee sellaisia ikäviä keltaisia kovia toukkia, jotka kovasti ilahtuvat jos laitat perunat siihen ja poraavat kovalla vimmalla niihin. (Jeps, olen kokeillut, ei ollut kivaa). Jos ei ole mitään muuta paikkaa, niin laita vaan, mutta saatat joutua leikkelemään aika tavalla juureksista niitä madon tunneleita pois. Sanovat että vuosi nurmen poistamisen jälkeen ovat suurilta osin hävinneet...Ihanaista päivien pidentymistä sinne!

Maahiska kirjoitti...

Kiitos! Jos eka vuoden vaikka auringonkukkaa tähänkin? Muut viljelyalueet olen perustanut niiden avulla. Mutta mihin sitten laitan potut ja muut, hmmmm...?