keskiviikko 6. elokuuta 2014

Jokohan...

... nämä pakkaset olisi taputeltu...? Tänään pystyi olemaan vain viisi minuuttia kerrallaan ulkona, odotan josko jaksan iltamyöhään lähteä keräämään mustaherukat ja kitkemään kasvimaata. Keräsin lehtikaalia kuivumaan ja tein yrttisuolaakin. Ja minttusokeria. Anopilta saatu ruusu kävi uudestaan kukkimaan ja keskellä hiekkaviljelmääni nousee kolme kurtturuusuntainta ihan omasta halustaan - alan olla omavarainen! Ystävältä saatu punalehtiruusukin on tointunut siirrosta ja pukkaa lehteä. Olen Ruusunen! Tukkakin on aika kiva! (juu se ei mitenkään kuulu tähän mutta vahingossa tölväisin tuon kuvan tuohon mukaan)

Aamulla sain taas uuden kortisonikuurin ja Dolanin reseptin pitkäksi aikaa. Ja fysion lähetteenkin sain sekä niskaan että jalkoihin, oikeilla diagnoosinumeroilla. Mitähän kela tuumaa kun haen taas korotettua tukea... en pysty maksamaan itse tarvitsemiani hoitoja! Uuvuttaa ajatuskin hakuprosessista. Menen luultavasti potilasasiamiehen kanssa täyttämään paperit.

Ja eilen oli kansallispukujen synttäri- ja tuuletuspäivä, omaa sarafaaniani tuulettelin yllättäen ensiavussa kun Ville kävi yhtäkiä turpoamaan nielusta ja jouduttiin hakemaan adrenaliinipiikki.

Tänään opin uuden asian: olen Erland Josephsonin näköinen, ainakin jos olen joulupukkina.

Korutöitä pitäisi päästä tekemään taas pikkuhiljaa... Muutamaan päivään ei ole tsasounatyömaallakaan tapahtunut suurempia kuumuuden, sairauden ja matkojen vuoksi - yksi iso hirsi on laitettu ja kohta pääsee oikeasta oviaukosta sisään. Mahtaa tuntua hauskalta se!

Ainiin, matkalla Kouvolaan (sen jälkeen kun olimme ajaneet umpikujaan rallien vuoksi... onneksi ei ollut peräkärryä ja onneksi löytyi suht läheltä kiertotie) kävimme ensin Korpilahden satamassaTakomo Routaraudan tykönä eli Anssilla, siellä oli tekeillä tällainen arkkienkeli - hieno! Ja vielä pääsimme käymään Höyrygalleriassa, jossa tapasin Ullan monen vuoden tauon jälkeen. Oli hieno Hintsasen Päivin näyttely ja oooooh!-ihania postikortteja joihin taas lankesin. Molemmat paikkoja joissa kannattaa käydä!

Nii kuum et aju sulab. Ma ootan vihm ja külm... Aias on küll hea, kõik kasvab ja õitseb ilusasti.

Ei kommentteja: