torstai 15. toukokuuta 2014

Kasvihuoneessa...

... oli aamukuudelta +5 astetta, yöllä oli ollut pakkasta -4,4 (niin paljon, se kurkipeltolisä siinä taas!) eli lämmityslaitteistoni toimii hyvin. Ja liljat ovat hujahtaneet isoiksi. Muuta en vieläkään ole uskaltanut huoneeseen viedä. Tänään kävin hortoilemassa nokkosta, vuohenputkea, horsmaa ja voikukanlehteä. Ja löysin tällaiset kauniit sirkkalehdet, kooltaan n.3-4cm, alapuoli kiiltävän violetti - onko pyreneittenkurjenpolvi? Vai mikä?

Tein hissuksiin kasvimaahommia Valon kanssa. Porkkanapenkki ja lehtikaalin koti siinä tulossa, tai yksi osa siitä. Korjasin myös yhden pienen pajuaidan kun se oli rehahtanut villiksi.

Uusi aita tien vieressä on melkein valmis, mietin josko laitatan siihen vielä paksumpia pystypuita tukemaan - niitä en vaan saa itse juntattua. Heikkopeikko.

En ole saanut tehtyä mitään koruhommia tällä viikolla, mutta ylihuomenna aloitan ihan varmana, lupaan sen... jos pääsen yläkertaan. Tällainen vanha kaiverrusharjoitus löytyi työhuoneelta.

Varsti lähen magaman, ärkasin varahommikul kell 3:45 - kurati (andeks!) kassid tahtsid õue. Miks me oleme nii häid ja sõbralikud...??? Aga see sai alguse kui vana Musti-kass oli haige ja alati ka hommikul diarröas - oli justkui sunnitud selle välja saata - ja samuti muud kassid, muidugi. Nad õppisid siis: õue saab minna, isegi kui meie magame veel... Aga terve päev olen olnud töös, aias ja metsas :) Hommikul käisin ka küla ääres taksoga, see on iga neljapäevane viis.

Ei kommentteja: