sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Metsämetsämetsämetsä........

Muualla en olisikaan! Tänään olin kyllä liturgiassa Keuruulla, kanttori opasti laulussa, pari kertaa hupsusti putosin aivan. Kiitos Marja-Leenalle kärsivällisyydestä :)

Aamuisin voi jo juoda aamukahvit portailla.

Muuten olen vielä sisäisesti aika uupunut, itkuherkkä, onnetoinen olento. Miksi joskus niin vaikeaa? Kissa on sentään nätti. Melkein koristeellinen.

Ma vajan jälle Eesti keele harjutused! Üksi pole lihtne õppida!!! :(

7 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

teillä on ihana laavu siellä voi leikkiä ja nauttia eväitä, ja kuunnella kevään kohinaa.
Iloa siulle ystäväin:)

elina kirjoitti...

Ihanainen metsä teillä siellä. Minä olen metsäläinen ja nyt kun en enää pääse metsään tuntuu kuin osa minusta olisi kuollut.

Liiolii kirjoitti...

Sanoin tänään Muhun kirjontakurssilla opettajalle, että puhuisi mulle viroa, että saisin harjoitusta. Muuten opetti siis suomeksi. Kökkelöinen sitä mun möngerryseestiä! Unustan kõik sõnad ära...

Elina K kirjoitti...

Kui on oma maja ja oma õu, siis on muidugi võimalik ja ka väga mõnus juua hommikukohvi trepil!
Võõrkeele õppimisega üksi toime tulla on tõesti raske (peaaegu võimatu), sest nõnda võib küll aimu saada, kuidas sõnu kirjutada ... aga hääldust ei saa iseseisvalt selgeks. Mina küll ei suuda. Soome keel on küll eesti keelega kohati sarnane, aga piisavalt siiski erinev nii häälduse, lauseehituse kui ka käänete ja pöörete poolest.
Tahaksin ka osata soome keelt, aga ... jah, ilma õpetajata ei õnnestu see kuidagi. :(

Maahiska kirjoitti...

Elina, ma loen eesti väga palju ja laulan ka, aga ilma harjutamata on tõeti raske juba kirjutada - rääkimisest rääkimata!:p Kui olin Tallinnas sain küll aru ja rääkisin ka natuke - tõesti hirmutav!:D Olen õppinud üksi nüüd kolm ja pool aastat. Tuglase selts korraldab eesti keele kursusi küll, aga pole veel võimalik mulle osa võtta. Aga iga päev õpin :)

Elina K kirjoitti...

Sinu eesti keele oskus on tõesti väga hea ja häbeneda või rääkides hirmu tunda pole vähimatki põhjust! Öeldakse küll, et eestlased on liigagi "õelad" ja itsitavad, kui keegi kõneldes vigu teeb, aga kõik eestlased ei ole iroonilised. On ka neid, kes oskavad hinnata püüdlusi! Mina imetlen küll siiralt nende inimeste tahet ja annet, kes õpivad selleks, et avardada enda maailmavaadet ning mõista paremini teise rahva olemust!
Oled usin õppija ja ilmselt ka hea keeletajuga!
Igatahes indu ka edaspidiseks!
Ms. Loen Su blogi alati rõõmuga!
Ilusat kevadet!

Maahiska kirjoitti...

Aitäh Elina :) Mulle eesti keel on armas, ehkki pole mitte sidemed Eestis ja olen seal ainult üks kord käinud... see on huvitav ja ilus keel. Ja teaks, oli nii tore märkata et kõik naljakad sõnad ei aja mind naerma enam - soome on nii lähedal nagu tead...:D Arvan siis et olen õppinud hästi sest "viiner" on OK ;p Aga rääkides on hirmutav unustada "palun" ja muud kaunid sõnad ja head viisid....:S