maanantai 28. lokakuuta 2013

Harva meistä on rautaa.

Valamosta Kurkipellon rautavesipäivitykseen. Saatte ihmetellä. Minäkin. Meillä on siis: suo ja kuokka, ja on kyllä Jussikin. Kaivossa on niistä yksi ja Ville kävi siellä myös. Arvatkaa mikä se "yksi" on.

Ja sen vuoksi avatusta putkesta tule... no tätä. Siitä en tehnyt kaunista kuvaa. Kaivossa on siis suovesi. Pitäisi vuosittain tuo putki aukoa ja puhdistaa siivilä jne. Sairastelun ja muun vuoksi ei olla oltu järin ahkeria sillä saralla. Hupsista. Ja tämän vuoksi haemme lähteestä juomaveden. Nyt on vesi noussut siellä.

Meie kaevus elab kääbus. See teeb rauast igasuguseid asjad... nagu nüüd muda. Raudmuda. Eks ole hea.

2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Tommosta rautaa on meijänkin porakaivossa, ja paljon. Siksi liityttii kunnallistekniikaan ja maksetaan sitä vielä vanhainkodissakin.
Kunnon vesi on tärkiää, työ saatte nauttia lähdevedestä, onnelliset:)

Maahiska kirjoitti...

Meille tulisi kunnan verkkoon liittyminen järkyttävän kalliiksi - lähin liittymä olisi tuolla parin kilometrin päässä ja pitäisi saada 5-7 muuta mukaan eikä täällä kulmilla asu ketään. Ja lisäksi tulisi kuukausimaksut jätevesimaksuineen! Ei kiitos - tosiaan kun porakaivokaan ei olisi pelastus. Lähde on 4km päässä. Puhdistuslaitteisto maksaisi sekin tonneja. Näillä evähillä siis mennään iloisesti kuten ennenkin. Vanhetaan yhdessä laitteiden kanssa :D