torstai 24. lokakuuta 2013

Häivähdyksiä matkalta

Jostain syystä tänä vuonna on istuttu autossa paljon. Matka pyhiin on silti erilainen. Sanoisinko että valokin on silloin erilaista, toivoa täynnä.

Selle aastal on olnud nii palju sõitmist ja autos istumist et minu kannikade jaoks oleks jo piisavalt.... kuid palverännakul on eri asi!

2 kommenttia:

elina kirjoitti...

Kauniita kuvia. Kyllä Valamo on rauhan paikka, vaikka katselenkin sitä luterilaisen silmin, enkä ymmärrä kaikkia asioita. Varmasti ortodokseille sillä on suuri merkitys.

Maahiska kirjoitti...

Monien asioiden ymmärtäminen vaatii perehtymistä asioiden merkitykseen - se onkin monelle osa ortodoksisuuden viehätystä. Jatkuvaa opiskelua minullekin. Kaikella mitä esim. liturgiassa tehdään ja sanotaan on syvä merkitys ja symboliikka, joka juontaa juurensa kauas. Kun sen opiskelee ja ymmärtää voi todella hiljentyä "kokonaisuudessaan" Jumalan eteen ja olla osa yhtä suurta Kirkkoa. Sitä on vaikea selittää. Se toimii myös yksin, mutta Kirkko olemme me ihmiset yhdessä. Ja toimituksen "osat" on tarkoitettu muistuttamaan ihmistä jokaisen osasen tärkeydestä nimenomaan tuossa hetkessä, ettei mitään menisi hukkaan tuona hetkenä. Jotenkin näin sen ymmärrän. Elämä on jatkuvaa rukousta palvelusten ulkopuolellakin, arjen pyhittämistä ja Jumalan muistamista. Mutta kirkkorakennuksen sisällä asiat on toisin ja niin kuuluu ollakin.