tiistai 12. kesäkuuta 2012

Käävällä värjäystä ja lihapullat poskissa

Maahiska on viettänyt tämän päivän vuoteessa - liekö kesäinen mahatauti tavoittanut vaiko ylirasitus?

Siitä huolimatta värjäysasiaa. Pakurikäävän liotus pari viikkoa ja keitto kolme kertaa on tuonut esiin kauniin värin - joka kuulemma ei juurikaan tartu lankaan. Mutta kokeilemani pieni lankaerä värjääntyi kauniin kullanruskeankeltaiseksi. Pesen ja pidän auringossa, testaan.

Muuttelin hieman värjäyspaikkaa, nyt mahtuu neljäkin kattilaa yhtäaikaa. Jos vain olisi neljä! Aikeissa on pitää pieni värjäyskurssi aloittelijoille.

Kuorin lepänrankoja ja hämmästyin: tältäkö näyttää lepän kuvio!? Miten sokea onkaan päivittäiselle kauneudelle joskus.

Linnut, mokomat, veivät nämä viisi kalaa jotka ripustin kuivumaan ladon seinustalle. Mutta jäihän minulle kaksi leipää, vai miten se oli.....

Värjäri oikaisee kuitenkin jalkansa hetkeksi tulen loimotuksen ääreen, kaksikerroskattilan syy on nuo bakeliittikahvat, jotka eivät kestä tulta.

Toisinaan ilo on kaksi lihapullaa oikeissa paikoissa.

Minu päevad kuluvad väljäs, värvimise - taimedega, nii ilus ja rõõmus on suvi. Sama aega teen mõned muud asjad - raamatu jaoks pildistamine ja kala kuivatamine on olnud ka meeles. Kuid linnud saivad toiduks need minu head ahvenad. Mulle meeldib minu elu, saan jalad tõsta tule äärde ja puhata (kui ei ole kiire nagu viimasel ajal on olnud... paljude asjadega)

5 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Suurepärane, ilus suvi! Jõudu Sulle!

kosotäti kirjoitti...

Tuo värjääminen kinostaa koko ajan vaan enemmän ja enemmän, mutta mistään ei tunnu löytyvän isoja vanhoja kattiloita,liekö värjärit kaikki ostaneet :)
Apteekista kyselin jo alunaa ja viinikiveä, mutta eipä ne kuulemma enää kuulu heidän listoilleen ovat "vanhaa peru,ei nykyaikaa"
???????

No kesää on vielä pitkälti, kyl mie jottain keskin.

Lihapullaposki kirvoitti hersyvän naurun, koirakin ihmeteli,mitä se emäntä nauraa yksinään.

Iloisia värjäys hetkiä siulle.

Seija kirjoitti...

Sulla on NIIN mielenkiintoisia projekteja :)

Pakurikääpä kiinnostaa!
Tahtoisin syödä/juoda sitä...

Välillä pitää levätä, eikös?

Jaana-mummu kirjoitti...

Hei, kiinnostaa kovasti tuo pakrilla värjääminen. Millainen kestävyys värille tuli? Käytitkö puretettua lankaa jossain blogissa näin purettamattomalla langalla tehdyn kokeilun mutten löydä sitä enää ......

Maahiska kirjoitti...

Pakurilanka haalistui jonkin verran auringossa mutta mielestäni silti kaunis värjäystulos. En osaa sanoa poikkeaako sävy paljon muista kelta-okrasävyistä. Tetrin uudessa sienivärjäystä käsittelevässä kirjassa on varmaan tästäkin asiaa? Pitää perehtyä kun ehtii...