keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Valmis Fair Isle, deodoranttia ja viherpiperrystä

Olen unohtanut esitellä valmiin Fair Islen, tässäpä tämä. Ja päässä on huutonetistä huudettu villainen Fredriksonin lippis, mallia korvaläpät-tarvittaessa.

Kotitekoinen deodorantti on osoittaunut toimivaksi, suosittelen kaikille! Hiukan kovaa se on, mutta kesälämpimillä varmaan saa purkista kaapaistua helpommin sellainen herneen kokoisen nokareen. Ehkä tämä toimisi hyvin puikkona, mutta minulla ei ollut vanhaa hylsyä. Purkki on myös nätimpi. Jotkuthan lataavat wc-paperihylsyn tällä, repivät reunoja pois sitä mukaa kun kuluu. En laittanut mitään tuoksuöljyä lisäksi, kookos itsessään on jo niin hieno tuoksu.

Sain keittiön ikkunaan pitkät hyllyt kasvipurkeille :) Morsingon lisäksi (koeidätys joka onnistui yli äyräittensä - luvassa monta metriä morsinkopeltoa!) kasvamassa on kukkia ja yrttejä sekä papua ja kesäkurpitsaa ja... Kasvimaan laatikoihin virittelin kaarevat kepit, muovia vaille pieniä kasvihuoneita siis. Siirrän kasvatusta pihamaalle heti kun mahdollista, tuo multapöly ei ole sekään minulle hyväksi. Ja meillä on myrskylyhtyjä, jotka voi laittaa yöksi palamaan kasvihuoneisiin pakkasöiksi. Ainakin ennen se toimi hyvin.

Mehe vest on jo pikk aega olnud valmis... aga pilti unustasin. Ise tehtud deodorant on seegi hea.

Aias mul ei ole kasvuhoonet, aga köögis kasvab taimed uuel riiulil! Teen aiamaale väikesed kasvuhooned siis kui saan plastik.

4 kommenttia:

Koso-täti kirjoitti...

Todella kaunis tuo miehellesi tekemä liivi. Mutta varmasti oli suuritöinen.

meillä valmisteltiin tänään kompstiaumaa kurpitsalle. Taimet ostan valmiina, en jaksa kasvatella.

Maahiska kirjoitti...

Ei se minusta ollut mitenkään suuritöinen, kunhan vaan teki niin valmistui. Tein kun huvitti, en siis osaa sanoa kulutettua aikaa.
Minun pitäisi laittaa miehet kaivamaan kuoppaa kohopenkkiä varten - vaikka lienee äärä vuodenaika siihen jos kunnolla tekisi? Laitan kuitenkin maa-artisokkaa ja muuta mukavaa siihen sitten.

Liiolii kirjoitti...

Ostin apteekista hurjan kalliin deodeorantin, joka pettää muutamassa tunnissa. Olisikohan itsetehty dödö tehokkaampaa?

Maahiska kirjoitti...

En ole varma, mutta itselläni ainakin toimii. Kaikkia noita aineita saa ruokakaupasta ja minun piti ostaa vain kookosöljy, koska keliakiataloudessa kahta muuta on kyllä aina hyllyssä. Tuosta määrästä tulee hurjan suuri annos, kannattaa puolittaa ehkä jos epäilee? Tai kolmannekseen? Nuo on muuten amerikkalaisia mittoja, ne pitää ensin "suomentaa" - netissä jossain oli vertailutaulukko jota käytin.