lauantai 21. huhtikuuta 2012

Mummuilua, slipari ja luomudeodoranttia

Eilen illalla haimme Arnen mummulaan pariksi yöksi, ukkeli oli niin tohkeissaan ettei nukkumaanmenosta tahtonut tulla mitään. Lopuksi, monen hatunvaihdon ja muutaman unilaulun jälkeen Nukkumatti voitti - Ilovalmari sen sijaan soitteli nenällään pitkin yötä niin että maahiska ei nukkunut loppujen lopuksi kuin tunnin koko yönä. Miten sitä nuorena jaksoi? Tänään olen siis nukahdellut tuon tuostakin, onneksi talo on täynnä pikkumiehen peräänkatsojia.

Tein koe-erän luomudeodoranttia (netistä löytyy paljon aiheesta haulla home made deodorant) ruokasoodasta, kookosöljystä ja maissitärkkelyksestä. Kerron myöhemmin sitten kuinka se pitää kutinsa. Ainakin paljon luvataan, ja kovasti odotan että saan taas yhden kemikaalin pois käytöstä.

Brittitutkimuksen mukaan nainen käyttää yli 500 kemikaalia päivittäin iholleen! Syvästi hämmästyin. Miten Suomessa? Itse en käytä kasvoilleni mitään puhdistusainetta (en ole koskaan käyttänyt - paitsi tanssiaikoina ja teatterissa maskien poispesuun - ja siitä on kauan!) ja rasvanakin toimii rypisöljy, ruusutipalla ryyditettynä. Koska en meikkaa lainkaan, niin vältyn enemmiltä kuuraamisilta - tosin meikitkin saa pois luomusti. Jos haluan hemmotella kasvojani, pesen ne kahvinporoilla, sipaisen kurkun päätypalalla ja levitän sitten sitä rypsiöljyä tilkkasen. Ja minulla ei ole iho-ongelmia ollut sen koommin kun lopetin kaikki pesuaineeet ja muut hänsvöttimet.

Koekappaleita riipuksista ja sormuksista valmistuu... Kivaa ja uutta miunlle! Eilen tein silhuettikorunkin, annoin jo pois, en muistanut kuvata.

Arnelle tein sliparin kirjan "Kaikki lähti lapasesta" Ilmari-ohjetta mukaillen, jämälangoista.

Ja tässä pikkumies joka rakastaa hattuja. Tämän hetken suosikki kuvassa.

Kuidas noorena oli nii lihtne öö läbi valvata? ... Olen siis vana! Aga vanaema elu on ning armastust kui valvamist, jah... Olen siiski täna teinud väikese poisi vest ja ökoloogiline deodorant.

1 kommentti:

Koso-täti kirjoitti...

Luomudeodorantti kuulostaa hyvältä.
Mie ole nmyös näitä luonnolisen kauneuden suosioita. Ripsivärikin kuivettui kun en sitäkään enää käytä.

Iso hattu ja pieni mies ,aivan hurmaava yhditelmä.

Tekemäsi riipus on upea, siis UPEA.