tiistai 13. maaliskuuta 2012

Pienen ihmisen suuri epäonni

Ihmeitä taas kuuluu tänne pellon laidalle.

Menin eilen aamuna sairaalaan magneettikuvauksiin. Magneettiin, koska en voi allergian takia käyttää varjoaineena jodia. Sain kutsun sisään ja käteeni mukin valkoista mönjää joka kuulemma oli bariumia. Sanoin etten meinaa uskaltaa juoda kun olen niin allerginen, mutta maistan edes josko se vaikka kävisi - yleensä allerginen oire tulee heti. No siemaisin sitä noin kaksi teelusikallista ennen kuin tulin sanoneeksi että en tiennytkään että magneetissakin tarvitaan tällaisia herkkuja.

Siitäpä hoitajat ihmettelemään - olin kuulemma tulossa röntgeniin.

Tässä vaiheessa älysin lopettaa drinksun nauttimisen, sillä Jumala paratkoon sekin vähä oli jo liikaa: seuraavat puolitoista tuntia vietin tiukassa valvonnassa röntgenin paareilla, ihottuma levisi ylävartalolle saakka. Kortisonia ei uskallettu antaa koska se laskee verenpaineeni liian alas ja adrenaliiniahan minun sydämeni ei kestä. Luojan kiitos olin myös ottanut ylimääräisen allergialääkkeen kaiken varalta jo osastolle tullessani.

Siitäpä sitten ensiapuun seuraavaksi, sieltä yön yli seurantaan osastolle, josta pääsin äsken kotiin. Ihottuma on laskenut, mutta vielä illalla leimahteli.

Kaiken lisäksi potilasvahinkojen omavastuu on 200 euroa, eli en saa edes hukkaan heitettyjä rahojani takaisin. Matkat edestakaisin ja sairaalamaksut päälle. Jos joku keksii miten saan hinnoiteltua henkisen kärsimyksen niin kertokaa ihmeessä. Sillä jos olisin pitänyt suuni kiinni ja juonut sen litkun (suu kiinni ja juonut... tiedän....), olisin nyt kuollut ettekä lukisi tätä tilitystä. Tiedoissani ei nimittäin lukenut selvästi ettei minulle saa antaa adrenaliinia aikuiselle tarkoitettua annosta. Sitä oltiin jo tarjoamassa.

Nüüd ei eesti keeles midagi, olen nii väsinud. Palun, lugege soome keeles mis jälle juhtus..........:S

... mutta kuva on kiva. Olen ihastunut Gudrunin vaatteisiin ja käytän niitä mallina omia vaatteita suunnitellessani.

3 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

No voihan ihme!

Onneksi selvisit, mutta miten kävi näiden mangneettikuvien....otettiinko niitä ollenkaan.

Maahiska kirjoitti...

Magneettiin pääsee vasta joskus lähiviikkoina.................. Liekö taas ollut enkeleitä matkassa. Mutta aina oppii - tällä kertaa kovemmaksi itsensä puolustajaksi!

Koso-täti kirjoitti...

Oho, jopa siulle sattui. Aivan varmasti enkelillä oli siipensä suojanasi.
Onneksi selvisit,kiitos kaikille taivaan joukoille ja Jumalanäidin huolenpitoa ja varjelusta siulle.

Nuo vaatteet on ihanat.