sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Sukkia, inkapipo ja Compo

Radiohiljaisuus on johtunut kiivaasta kutomisesta. Neuloin Tyttärelle "mahdollisimman ei-inttimäiset" sukat, kolmet sellaiset. Kahdet niistä tässä, kuvattu autenttisessa ympäristössä. Kävimme moikkaamassa rouva alikersanttia sotkussa. Blogissaan Tytär on tilittänyt tuntojaan, sekä hyviä että huonoja päiviä. Hän on pärjännyt hienosti vaikka sairastaminen on vienyt voimia. Onneksi intissä huolehditaan hyvin niin keuhkoputkista kuin jalkavammoistakin. Olen miettinyt paljon mihin kaikkeen alokkaat joutuvatkaan, siis valtaosa nuorista miehistämme ja nämä vapaaehtoiset naiset. Urhoollisuusmitali minulta heille! Ja iso hali.
Olen väsännyt myös valkoisen inkapipon, lapaset ja kaulahuivin tilaustyönä. Lankana Katian Peru, se ihana. Vielä kyllä kirjailen pikkuhelmiä niihin! En halua päästää käsistäni sellaista joka ei näytä minulta. Malli oli Modasta - ja aika huono. Jouduin korjaamaan. Pipoon tulee vielä osavuori fleecestä. Ehkä se auttaa noihin lerppuviin korvallisiin - tein kuitenkin ohjeen mukaan kun niin oli tilattu. Lapasten ohjeen (neuletiheys 13s=10cm) etsin netistä, mutta sen jouduin muuttamaan kokonaan. Ainakin nyt minulla on paksun langan lapasohje omasta takaa.
Vielä kutaisin Compo-myssyn koeversion. Kyseessä siis sarjan Vielä virtaa renttulimies Compo ja hänen uusi (viimeisimmällä tuotantokaudella nähty) Aran-myssynsä. En löytänyt juuri samanlaista mallineuletta, joten jouduin harjoittelemaan. Seuraavan pipon tiedän jo miten teen - tämä on seiskaa ja liian ohutta. Mutta käyhän tuo päähän ja on lämmin. Pompulat pitää harventaa ja palmikko saada jotenkin leveämmäksi/litteämmäksi. Ei tule dementiaa maahiskalle kun näitä pohtii. Yläkuvassa Compo itse.

Olen kudunud sokkid ja mütsid, tellimustööna ning enda rõõmuks. õue on nii külm, eile õhtul -20. Ärkasin ööl kui kassid puistasid minu kõige ilusama klaasipurgi põrandale. Järgmisel ööl on nad aias, võib-olla ainult -10....

1 kommentti:

Koso-täti kirjoitti...

Miust nuo pipot on todella paljon sen alkuperäsen näkösii. Hyvin oot oonistunut.