tiistai 16. elokuuta 2011

Tervaa, nahkaa...


... ja tietysti villalankaa, mutta tänään olen tehnyt jotain terapeuttista uutta: silmukkamerkkejä lasihelmistä.

Arnen/pajan kärry tervauksessa. Tällä kelpaa huristella Hämeenlinnan markkinoilla!


Painoin nahkalaukkuuni sielulinnun kuvan.

Muikkarin essu on valmis, mutta pakkasin sen jo - kuvaa ei siis ole vielä. Vielä teen krappivärjättyä kaarinan nauhaa vyöksi, se lienee seuraavan parin tunnin ajanvietteeni. Kutakuinkin alkaa olla valmis tämä markkinoille lähtö ja hyvä niin.Olen tehnyt minttusimaakin 5 litraa ja etsinyt Arnelle sopivaa päällepantavaa (ja ommellut piilopussin tuttipullolle). Ilovalmarille löytyi Miehen vanhat tanhukengät, jotka on askarrellut taitavasti isomummi eli rakas Anoppi. Huomenna on siivottava, järjestettävä yhtä sun toista muuta. Torstaina on Ilovalmarin synttärit (8v) ja kylään tulevat isovanhemmat, pappi maatuskoineen sekä venäläinen ystäväperhe.

Käsitöö on teraapia, ja eile ja täna olen olnud nagu ravis :)

... ps. lääkärinlausuntoasia on kunnossa!

6 kommenttia:

ii kirjoitti...

Vau! En ole koskaan tehnyt nahkatöitä, kuinka tuollainen kuva saadaan aikaan? Jotenkin kuumentamalla?

Maahiska kirjoitti...

Kastellaan nahka hyvin, laitetaan joku esim. koru kohdalleen, puristetaan lautojen ja puristimien kanssa tosi tiukalle muutamaksi tunniksi. Tässä minun sielulintuni, omatekemä sekin.

Anonyymi kirjoitti...

Teit korun itse? Mistä otit mallin vai teitkö omasta päästä? Eksyin tänne kun googlettelin sielulintuja... Mielenkiintoista! Ja mielenkintoinen on tämä blogikin, nopealla vilkaisulla. Täytyypä tutkia lisää, mitä täältä löytyy muuta!

Maahiska kirjoitti...

Hei ja tervetuloa :) Malli on mukailtu permiläisestä sielulinnusta jonka kuva löytyy mm. netistä. Meillä on kirja "Kotkat, hirvet, karhut" - siinä niitä on erilaisia myös selityksineen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Löysin koko sielulintu käsitteen vasta luettuani wikipedian artikkelin itsen suomalaisesta mytologiasta. Tajusin, että kuvasto on hyvinkin tuttu mm. isoäitini kodista (hän on karjalainen). Kaivelin laatikoita ja löysin oman pronssisen sielulintuni. Pitää etsiä tuo kirja käsiini.

Maahiska kirjoitti...

Meillähän on myynnissä sielulintua isona pronssisena ja pienenä hopeisena. Hopeisessa on killuttimet lisäksi. Olen suunnittelemassa tästä muitakin koruja kunhan ehdin, itselleni tämä on rakas aihe :)
http://kurkipellon-paja.webnode.com/products-/ Tuolla jossain riipus-kohdassa sielulintujakin vilahtaa.