sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Paastoon...


Tänään se siis alkaa, paaston valmistusviikot. Olen hiukan pois tolaltani saamattomuuteni tähden. Luen Serafimin Tie ylösnousemukseen-kirjaa mutta miten en saa itseäni niskasta kiinni ja tositoimiin? Miksi se muka on niin vaikeata?

Tänään emme olisi päässeet muutenkaan kirkkoon, ja juuri huomasimme että autosta on akku tyhjentynyt - eli emme olisi muutenkaan päässeet. No olipa hyvä ettemme aikoneetkaan... mutta kaihertaa, tuntuu hankalalta omin voimin yrittäminen jälleen kerran. Sisaret, apuun! On vaikkea pitää liekkiä yllä arjen pyörityksessä, tuohus toisessa kädessä, tiskiharja toisessa.

Päivän aihe on nöyryys. Näinkin sitä voi opetella.

"Nöyryys puolestaan on hengellisen elämän kivijalka. Juuri nöyryys jos mikä, on aikanamme sellainen moraalinen ominaisuus, jota maailmassa väheksytään ja jonka arvo melkein täysin kielletään." (opetuspuhe)

Myös Isä Andrein hyvä opetuspuhe täällä.
Issand, heida armu minu peale.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kanssakiovoittelija. Kyllä minä ainakin olen aina ihan päästäni sekaisin ja jotenkin järkyttyneessä tilassa koko paaston ajan. Nytkin huomaan että se on jo alkamassa. Olen joutunut joka kerta harjoittelemaan nöyryyttä ihan siinä, että en ikinä onnistu noudattamaan kuin joitain aika pienimuotoisia asioita. Siinä sen heikkoutensa näkee. Mutta kukin voimiensa mukaan. Kyllä se pääsiäisen juhla aikanaan koittaa.

Maahiska kirjoitti...

<3 Näinhän se menee. Yhdennentoista hetken saapuja täälläkin... Olisi farisealaista ajatellakaan olevansa se publikaani vaikka niin mielellään :D.... Kirkkoon kaipaa, ja tänään livahti radiopalveluksen kuuntelukin ohitse kun saattelimme vieraita tien päälle. Heidän autonsa sentään käynnistyi.

Katsopas auttaako sinuakin Pakomius Suuren rukoussääntö, löytyy ortodoksi.netistä! Ainakin Efraim astuu kuvaan jälleen, se lohduttaa sydäntä.

Valoisaa paastonaikaa sinulle!

Liiolii kirjoitti...

Täällä toinen kanssakilvoittelija. En päässyt minäkään kirkkoon tänään, mutta aion ostaa seutulipun ja sitten on "pakko" käydä kirkossa tai lippu menee hukkaan. Kovat keinot siis käyttöön! :D