lauantai 12. helmikuuta 2011

Ennakkoluuloinen, minäkö muka? :D Olen vain vaikea ihminen

Kädellisen blogista löytyi tällainen pelottava syväluotaus.
Haaste: mitä ennakkoluuloja sinulla on? Mitä sellaista voisit tehdä, joka haastaisi ennakkoluulosi, saisi sinut mukavuusalueesi ulkopuolelle? Joka saattaisikin paljastua mukavaksi ja hauskaksi asiaksi?

Ensialkuun ei tule mitään mieleen, paitsi rallikansa. Ja sen karttaminen perustuu omiin empiirisiin tutkimuksiini kyseisen kansan joukossa. Rallit sinänsä ovat mitä ovat - kaukana ne lapsuusajat jolloin ainoat ulkomaalaiset kotikaupungissa olivat tuhattajasataa ohi viuhahtavat rallikuskit, nuo saavuttamattomat ja siksi upeat, joiden vanaved--- siis vanahajuissa tuoksui ulkomaiden ihmeet.... Todella kaukana ne ajat.

Mietitään. Puuro, siis hiutaleista tehty. Sen karttelu perustuu siihen fyysiseen tosiseikkaan että se tulee yökkimisrefleksin kera ulos, ellen ole fiksu ja ota lautaselle vain lusikallisen puuroa ison marjasoppalätäkön alle piiloon. Sieltä sitä pystyy syömään, kuin itseään huijaten.

Vihreät! Stadin vihreät! Niihin suhtaudun vilpittömän ennakkoluuloisesti! Johtunee siitä että hienoja ideoita esittävät usein ne jotka itse asuvat kaupunkikeskustoissa. Täällä susien naapurina on varmaan kärkevämpiäkin maalaisia kuin minä, minä sentään ihastuin kun tapasin ne oletetut sudenjäljet pihastamme. Olen peräti odottanut niitä ilmestyväksi uudestaan, vielä ei ole tärpännyt. Mutta eräs elämänvaiheemme paljasti ristiriidan idean suunnittelijoiden ja toteuttajien välillä. Ja kyllä, olen myös äänestänyt aikoinani vihreitä. Käykö tämäkään siis ennakkoluulosta?

Apuva, auttakee. Okei, helluntailaiset. Helluntailiike sisältää itsessään niin monia ristiriitoja kun yhtenäistä "kirkkoa" ei ole. Koko ideaa en voi tuomita, mutta käytäntö on joskus niin omapussista :( Mitä sanotte lasten/nuorten tapahtumista joihin tulee kavereita mukaan "koska siellä saa karkkia ja limsaa"? Miten sitten se, että kouluissa opetellaan lauluja, joita sitten yhdessä lauletaan Jippii-kuoron konsertissa johon koulukin osallistuu? Kun ottaa huomioon että tämä laulu on helluntailaista jumalanpalvelusta eli siihen osallistumista. Entä se, että kaupungin johto on päättänyt, että esikoulut ja päiväkoditkin menevät kyseiseen konserttiin. Uskonnonvapaus on jees, mutta että kaikkien pitää mennä jos vanhemmat eivät hoksaa kieltäytyä siitä ilosta? Käykö tämä nyt ennakkoluulosta vai olenko vain hiukan täynnä tätä....?

Hei, nyt keksin! Humppa! Lavatanssit! Kun minä en pysty tanssimaan kenenkään kanssa niin miten tätä voisi lähestyä..? Tai siis olen kyllä yrittänyt tätäkin joskus muinaisuudessa. Paula Koivuniemi! Matti ja Teppo! Ai niin, unohdin että he näyttivät ihan ihmismäisiltä, ujoilta ja eksyneiltä kerran kun heidät tapasin.

Keksikää minulle nyt jokin asia jota kohtaan olen perusteettoman ennakkoluuloinen, muuten tästä ei tule mitään. Paula Koivuniemi ei riitä.

Üritan leida asjad kelle suhtes ma olen eelarvamuslik, aga see pole lihtne. Olen käinud juba läbi vateeritud püksid, jõusaalid, paljud baarid ja Pulp Fiction film minu elus...

Tähän joku kiva kuva hyväksi mieleksi. Nuoremman Tyttären kuvia siis:

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppaa, tsemppaa !! ;-)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Humppa ja helluntalaiset löytyy minunkin listalta.

Pellon pientareella kirjoitti...

Hyvää pohdintaa :). Mä olen muuten vähän tympääntynyt vihreisiin, eikö ne saa niitä oikeistolaisia kuriin vai onko ne itsekin köyhät kyykkyyn -tyyppejä. Minusta kaupungissa asuva kyllä voi pohtia hyvinkin tärkeitä asioita, vaikka ei suden jälkiä pihallaan näkisi.

En tiennytkään, että keksimäni haaste jo kiertää blogistaniassa, hauskaa :).

Maahiska kirjoitti...

Vihreät eivät edistä köyhien asiaa. Hesassa on hienoa ajaa vihreitä arvoja, pyöräillä/ratikoida keskustassa, ostaa kallista luomua, suojella metsiä ja susia. Olen havainnut eräässä tapauksessa, että innokkaimmat maaseudun vihreät ekoasustajat asuvat kahta taloutta: toista Hesassa, toista maalla jossa käyvät lomilla kertomassa muille kuinka kannattaisi elää. Arki on ihan eri juttu... Kovia sanoja kenties, mutta perustuvat havaintoihin omasta elämänpiiristä :(

Jennie kirjoitti...

Vihreista (eika vain Suomessa) loytyy kylla kahta sarjaa. He jotka puhuvat vihreasta elamasta (mina kutsun heita 'heko-eko'ksi) ja he jotka tekevat sen. Harvemmin osuvat samaan ihmiseen. Meillakin taalla on sellainen ajatus etta republikaanit eivat osa olla 'vihreita'. Ihan automaattisesti ajatellaan etta nain ei voi olla. Hauska vaan on etta suurin osa naista 'omin pain paarjaavia' ja he jotka hoitavat omat ruuat omasta maasta (ja navetasta) ja jotka haluavat parjata ilman valtion maarayksia (sen etta mita saa syoda ja kasvattaa ja miten se hoidetaan) ovat suurimmaksi osaksi republikaaneja. Meillakin on kavereita jotka 'hyoryavat' vaikka mita hybriidi autoja ja aurinko energia mutta eivat kierrata eika kompostoi (vaikka olisi mahdollisuutta). Turhaa siina on sitten hoyryta ainakin minun mielesta.
Ei meillakaan ole kun ehka 10x15m takapihaa mutta kylla siella saa kasvatettu ihan hyvin vihanneksia kesalla. Purkkiin ne ylimaaraiset menevat eika tarvii kaikkea kaupasta ostaa. Toivottavasti 5 vuoden paasta meilla on vahan enemman tilaa ja pystyy pitamaan jokunen kana ja vuohi, ja suurempi kasvimaa.
Todellinen ekoilu on vaikea tassa maassa.

Maahiska kirjoitti...

Useimmat kokemukseni ovat just noista heko-ekoista :P Itse olen tähän saakka heilunut linjalla vihreä-vasen, mutta nyt en tiedä ja vaalit lähestyvät. Persut toisivat kaiketi vauhtia ja vaarallisia tilanteita :P ?