tiistai 25. tammikuuta 2011

Ennen mahdollista sähkökatkoa

Pitää päivittää kiireesti :D Ystävä Hartolassa sulattaa saunassa lumesta juomavettä hevosille, kun minä vasta ehdin ajatella että voi kun tulisi meillekin pitkä sähkökatko. Ei pitäisi toivoa varmaan - vaikkei ole hevosiakaan. Meillä on toki kaivo ja puulämmitys, mutta silti. Ei ole helppoa maataloissa ja karjan kanssa. Tai jos tosiaan kauppoja joudutaan sulkemaan pitkiksi ajoiksi, ja bensa-asemiakin kai? Pitäisikö silloin ajaa naapurikuntaan tai niin pitkälle että sähköä piisaa ja millainen jono siellä mahtaisi olla?

Sähkön sirinää inhoavana olen aina liputtanut hurraata katkoksille, yleensä ne kestävät aivan liian vähän aikaa. Esittelen tässä erään ihailemani naisen, Fiona Houstonin, jonka kirja "Garden cottage diaries" kertoo vuodesta skotlantilaisella pikkutilalla yksin koiran kanssa 1700-luvun malliin. Jossain kohdassa kuvahaastetta on myös "joku jota pidät viehättävänä" tms - F.H. kuuluisi siihen kohtaan ehdottomasti.Mutta meillä on kissa kokkina, kuvasta päätellen. Tosin taitaisi tämä kissa tarjoilla pelkkää hiirtä ja senkin raakana.

Mulle sobiks pikk elekrikatkestus, aga sõbrad sulatab nüüd vett saunas - hobustele :S Nii palju lund elektrijuhtmetega suurel alal Soome.(Andke andeks minu halb eesti keel :D)

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Olipa viehättävä linkki!Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä Emma tokaisi maanantaina kun sähköt meni poikki että "ihanaa, sähkökatko!" Ollaan haaveiltu Emman kanssa tyttöjen salamökistä jossain metsän keskellä missä ei olis mukavuuksia, autiotorppa kun löydettäis niin otettas omin luvin käyttöön :D Mielellään niin syrjäisessä paikassa ettei kuuluis autojen ääntä...

Tiina

Jennie kirjoitti...

Minakin kaipaan sita sahkokatkosta... Varauduttu on joten pari kolme viikkoa menisi varmaan ihan hyvin. Valilla tekis mieli lahtea napsauttamaan sita paa virta kytkinta pois paalta. Tarttis sellaisen totaali nollauksen yleensakin...

Maahiska kirjoitti...

Meillä on tässä lääniä niin paljon että pikkuinen salatorppa mahtuisi hyvin, puita laittaisi piilopirtin ymrärille...... lapset voisivat asua tätä päätaloa ja me Villen kans kuhkittais torpassa.

Me ollaan joskus laitettu päälkatkaisijasta virta pois ihan hiljaisuuden vuoksi - mutta ei kauan voi olla paitrsi talvella jolloin saa pakasteet ulos. Vettä vain pitää varata tai hakea kaivosta.