keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Emännän tietokirja

Elettiinpä ennen maailmassa jossa seuraava ohje oli tarpeen: "Ahtaan ja märän jalkineen saa helpommin jalkaansa, jos siihen ripottelee ensin talkkijauhoa." Ahtaan ja märän?

Emännän tietokirjassa vuodelta 1950 valotetaan kunnon emännän taitoja aaltopahvista aina öljylamppuun asti.Siinä välissä saavat käsittelyn wieninleikkeet, piispan kaavut (kyllä!), pongeesilkki, solmion silittäminen ja säilytys, diadeemi, ja hämmästyttävää kyllä kuukautisetkin. Nimittäin eräs asia ihmetyttää. Aviopuolison valintaa käsitellään pitkälti, mutta rakkaudesta ei sanota sanaakaan. Olen katsonut jo kolme kertaa, mutta rakkaus ei mahdu rakennuksen kivijalan ja rannekellon väliin. Kuukautisista puhutaan pitkän kappaleen verran aivan asiallisesti (no, jos unohdetaan että "vuodon tahrimat elimet pestään vedellä ja saippualla"...) ja lapsivuodeaika samoin - mutta raskauden alkaminen ja synnytys ovat unohtuneet jonnekin. Siitoseläimiäkään ei löydy luettelosta (okei, katsoin kaikki mahdolliset paikat...) eikä raskauden alkamisesta ole myöskään painettu halaistua sanaa. Sukupuolitaudit ovat saaneet varsinaisen runosuonen pulppuamaan, ja miesten alushousuista on kuvat sekä edestä että takaa.


Porkkana on parempi kuin tikkukaramelli.Englantilaiselta kalkkunafarmilta (huomatkaa päähine :))

3 kommenttia:

Diina kirjoitti...

...mutta luitko, mitä siellä sanotaan DDT:stä? Ja kanitkin oli siihen aikaan lähinnä tuotantoeläimiä, joista saatiin lihaa ja turkista, nyt lemmikkejä.. maailma muuttuu..
Äidilläni on tuo sama kirja.

Maahiska kirjoitti...

En ole ehtinyt vielä kasvisuojeluun saakka ;D "Lemmikkieläintä" ei tunneta siinä lainkaan, kissanhoito-ohjeet sentään löytyvät (varustettuna kuvalla "tavallisen kotikissan pää")

Liiolii kirjoitti...

Talkkijauholla kuorrutettu ahdas ja märkä jalkine...puistattaa. :D