lauantai 11. syyskuuta 2010

Minttukakku


Tein eilen hauskan ja hyvän kakun. Löysin laventelikakun ohjeen vanhasta englanninkielisestä puutarhalehdestä ja sovelsin sitä hiukan (en siis ymmärtänyt kaikkea!) joten tuloksena oli oivallinen Minttukakku.

MINTTUKAKKU

Täyte:
200g murskattuja pähkinöitä
1/2 rkl perunajauhoja
200g fariinisokeria
100g pehmeää suolatonta voita paloina
1 rkl mintun kukkia ja lehtiä

Pohja:
4 isoa kananmunaa
250g sokeria (osa voi olla tomusokeria)
250g hienoja jauhoja, osa voi olla esim. ohratärkkelystä tai perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Voita ja korppujauhoja vuokaan
Päälle koristeeksi fariinisokeria ja syötäviä kukkia

Valmista ensin täyte:
Sekoita ainekset keskenään suurinpiirtein ja
laita jääkaappiin odottelemaan

Laita uuni kuumenemaan, 180 astetta

Voitele ja jauhota vuoka, paras on irtopohjainen täytekakkuvuoka

Vatkaa munat ensin valkeaksi vaahdoksi, lisää sokeri lusikka kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi
Lisää jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe, varovasti sekoitellen

Kaada taikina vuokaan ja keskelle laita täyte kakkuna - se vajoaa paistuessa pohjaan

Paista 50-60min., kunnes reunat ovat kohonneet ja täyte vajonnut

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin poistat sen vuoasta ja koristele kukilla ja mintun lehdillä
(Orvokit, kehäkukat, minttu laventeli ja krassinkukat). Kakku sortuu jos sen vapauttaa pinteestä liian aikaisin....

Valitettavasti kuvassa kakku on jo puoliksi syöty ;) Älköön kukaan nyt luulko että tästä on tulossa keittiöblogi - pois se minusta! Kahvin jauhaminen myllyllä olkoon tästedeskin liki ainoa ravintoasia josta saatan mainita....

Ei kommentteja: