lauantai 11. syyskuuta 2010
Minttukakku
Tein eilen hauskan ja hyvän kakun. Löysin laventelikakun ohjeen vanhasta englanninkielisestä puutarhalehdestä ja sovelsin sitä hiukan (en siis ymmärtänyt kaikkea!) joten tuloksena oli oivallinen Minttukakku.
MINTTUKAKKU
Täyte:
200g murskattuja pähkinöitä
1/2 rkl perunajauhoja
200g fariinisokeria
100g pehmeää suolatonta voita paloina
1 rkl mintun kukkia ja lehtiä
Pohja:
4 isoa kananmunaa
250g sokeria (osa voi olla tomusokeria)
250g hienoja jauhoja, osa voi olla esim. ohratärkkelystä tai perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
Voita ja korppujauhoja vuokaan
Päälle koristeeksi fariinisokeria ja syötäviä kukkia
Valmista ensin täyte:
Sekoita ainekset keskenään suurinpiirtein ja
laita jääkaappiin odottelemaan
Laita uuni kuumenemaan, 180 astetta
Voitele ja jauhota vuoka, paras on irtopohjainen täytekakkuvuoka
Vatkaa munat ensin valkeaksi vaahdoksi, lisää sokeri lusikka kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi
Lisää jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe, varovasti sekoitellen
Kaada taikina vuokaan ja keskelle laita täyte kakkuna - se vajoaa paistuessa pohjaan
Paista 50-60min., kunnes reunat ovat kohonneet ja täyte vajonnut
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin poistat sen vuoasta ja koristele kukilla ja mintun lehdillä
(Orvokit, kehäkukat, minttu laventeli ja krassinkukat). Kakku sortuu jos sen vapauttaa pinteestä liian aikaisin....
Valitettavasti kuvassa kakku on jo puoliksi syöty ;) Älköön kukaan nyt luulko että tästä on tulossa keittiöblogi - pois se minusta! Kahvin jauhaminen myllyllä olkoon tästedeskin liki ainoa ravintoasia josta saatan mainita....
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti