sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Keskiaikailua...

Viikonloppu oli jälleen ihana ja kiireinen. Keskiaikatapahtumassa oli vain kourallinen ihmisiä, mutta tunnelma oli hyvä ja kaikille riitti tekemistä sekä ohjausta. En ehtinyt ottaa kuvan kuvaa sieltä, mutta saanen niitä tänne Tyttäreltä myöhemmin.

Viikonlopun kohokohtia oli esim. se, että tunsin kuin kotiin tulevani kun pääsin Pyhikselle. Kirkossa oli hyvä lukea iltarukoukset, kaikki asiat ja tavarat löysivät paikkansa ja muutenkin tuntui hyvältä. Kohokohtia oli muitakin: Maahinkaisen ihanat nuoretmiehet, joita saapui kolme boffaamaan ja liikuttamaan väkeä (mm. Mies kärsii edelleen sotavammasta... ;D) ja he olivat myös aterialla edukseen: Mummojen kanssa seurustelu sujui niin mallikkaasti että olin aivan häkeltynyt. Siis ei minun, mummon, vaan vieraanamme oli kaksi hienoa leidiä, molemmat yli kahdeksankymppisiä. Sivistynyt nuori mies on hieno asia. Ihanat mummot ovat myös ihana asia.

Jossain vaiheessa iltaa N. tuli silmät vesissä ilmoittamaan että lapseni paraikaa tanssivat Village Peoplea ja laulavat. Sekin oli hienoa!

Saunoimme kahdesti, söimme hyvin, vietimme iltaa herkkujen ääressä kynttilän valossa, luimme käsityökirjoja (Sain N:lta sen lautanauhakirjan!!!!! <3) ja nautimme elämästä.

Suurin ja kiehtovin operaatio oli tietysti lankojen värjäys. N. siellä hääräsi patojen ja pannujen kera opettaen mitä-miksi-ja-milloin. Värjäsimme ainakin seitikeillä, pulkkosienellä, lupiinilla, kanervalla... no muistinkos nyt oikein edes? Mutta sunnuntaina, aurinkoisen päivän kunniaksi ajelimme vielä kotikoloon ja jatkoimme morsingolla.

Siitä seuraava postaus!

Kuvassa Keski-Suomen ruskaa.

2 kommenttia:

Kaukameeli kirjoitti...

Lisätään pietaryrtti ja suopursu vielä listaan.:)

Maahiska kirjoitti...

No nehän ne oli! Meinaan muuten kokeilla noitten morsingonlehtien (siis omien) fermentointia..... en taida ehtiä värjäämään niillä. Melkein näin sinisiä unia!